Kontrol finder ulovlige sprøjtemidler på maskinstationer

17-01-2013
Kemikalier

Miljøstyrelsen har besøgt en række maskinstationer og fundet sprøjtemidler, som ikke er tilladte i Danmark

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har i 2012 været på besøg på en række maskinstationer, og i fire ud af fire tilfælde, hvor kontrollen kunne gennemføres, havde maskinstationerne sprøjtemidler stående, som ikke længere er tilladte i Danmark.

Der er besøgt en række maskinstationer, men mange steder var der ingen hjemme, og andre havde ikke sprøjtemidler stående. Derfor kunne kontrollen ikke gennemføres disse steder.
Men på fire maskinstationer, fandt Miljøstyrelsens kontrol i alt otte produkter som ikke længere er tilladte at bruge i Danmark på grund af nye regler fra 2012.

- Når fire ud af fire maskinstationer ikke overholder reglerne, kan det skyldes, at flere af produkterne indtil for nylig har været godkendt i Danmark. Der kan derfor være tale om restprodukter, siger funktionsleder Birte Børglum fra Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion.

Kontrollanter vender tilbage
Miljøstyrelsen kontrollerede maskinstationerne for at undersøge, om der foregår ulovlig import af sprøjtemidler, og om der anvendes ulovlige produkter.

- Vi kan se at der er behov for kontrol, og vil derfor besøge maskinstationerne igen i år. Inden da vil vi sende informationsmateriale ud om de nye regler, siger Birte Børglum.

Midler skal fjernes på lovlig vis
De maskinstationer, som havde ulovlige produkter stående, har fået påbud om at bortskaffe dem på lovlig vis, enten ved at aflevere dem på den kommunale modtagestation eller til den virksomhed, som normalt afhenter farligt affald hos dem. Samtidig skal der indsendes dokumentation for bortskaffelsen til Miljøstyrelsen, og ved gentagne overtrædelser kan der blive tale om politianmeldelse.

Yderligere information:
Birte Børglum, Leder af Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion, tlf. 72 54 42 97 / mail: