Kom og hør om nye regler for biocidprodukter og få råd til hvordan din virksomhed skal forholde sig

18-02-2013

Miljøstyrelsen inviterer i marts måned til tre temamøder for importører, producenter, forhandlere og professionelle brugere af biocidprodukter.

Miljøstyrelsen inviterer i marts måned til tre temamøder for importører, producenter, forhandlere og professionelle brugere af biocidprodukter

EU’s nye lovgivning – biocidforordningen – får konsekvenser for virksomheder fra 1. september 2013, og rummer både nye muligheder og pligter for din virksomhed.  Biocider er stoffer, som bliver anvendt til f.eks. konservering, imprægnering og anden beskyttelse af materialer samt til at bekæmpe skadedyr.
Importerer, producerer, distribuerer, forhandler eller bruger din virksomhed produkter, som enten indeholder eller er behandlet med biocider, så er det altså nu I skal være opmærksomme. Ellers kan konsekvensen blive produktionsstop eller at I brænder inde med partier af varer, som I ikke må sælge eller bruge.
Kom og deltag
På temamøderne præsenterer eksperter fra Miljøstyrelsen den nye biocid-lovgivning. Hvilke tanker ligger der bag, hvilke nye pligter og muligheder rummer den, hvordan bliver din virksomhed påvirket, og hvad sker der, hvis I ikke tager de nødvendige forholdsregler?
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 1. marts 2013.
Tilmeld dig nu og få en dag i selskab med eksperter fra Miljøstyrelsen og andre virksomheder, der står i samme situation som dig.

Miljøstyrelsen ser frem til at byde dig og dine kolleger velkommen. Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til Tina Wissendorff


TEMAMØDE 1: IMPORTØRER OG PRODUCENTER
13. marts 2013 kl. 12.30-16.30, København
Tilmeld dig.
Basisinformation om biocidforordningen og konsekvenser for din virksomhed. Eksempelvis de forskellige godkendelsesordninger, nye definitioner, nye produkter omfattet af reglerne, krav til dokumentation.
Henvender sig til virksomheder, der producerer og importerer aktivstoffer eller biocidprodukter, blander biocidmidler (produktion, formulering) eller markedsfører biocidprodukter (en gros, professionelt marked og til detailmarkedet), private konsulentfirmaer, brancheorganisationer


TEMAMØDE 2: DETAILHANDEL MED FOKUS PÅ SALG TIL PRIVATE
Tidspunkt og sted: 15. marts 2013 kl. 12.30-15.30, København
Tilmeld dig.
Når I sælger varer, som indeholder biocider eller som er behandlet med biocider, skal I bl.a. være opmærksomme, på, at reglerne gælder for alle led i salgskæden, og at der kun må sælges lovlige produkter, at både nye og eksisterende produkter godkendes eller afvises løbende, afhængig af deres produktkategori og de aktivstoffer, de indeholder, at  kunderne, ifølge de nye regler, har ret til at få svar på spørgsmål om varer behandlet med biocider (såkaldte behandlede artikler) inden for 45 dage.

Henvender sig
bredt til detailhandlen og andre, der sælger varer der enten indeholder eller er behandlet med biocider til borgerne. F.eks. havecentre, byggemarkeder, supermarkeder, sportsforretninger, farvehandlere, outdoorforretninger m.v. Herudover brancheorganisationer, relevante myndigheder og private konsulentfirmaer.


TEMAMØDE 3: PROFFESSIONELLE BRUGERE
Tid og sted: 20. marts 2013 kl. 12.30-16.00, København
Tilmeld dig
Som bruger af biocidprodukter skal du bl.a. være opmærksom på, at midlerne skal være lovlige, og at det afhænger af, om de aktivstoffer, de indeholder, er godkendt, afvist eller under vurdering i EU, at mange nye produkter fremover kommer ind under reglerne, og at kunderne har ret til at få svar på spørgsmål om varer, der er behandlet med biocider (såkaldte behandlede artikler).

Henvender sig til
bredt til virksomheder, der bruger produkter med biocider kommercielt, f.eks. skadedyrsbekæmpere, tagrensningsfirmaer, malerfirmaer, rengøringsfirmaer, anlægsgartnere, overfladebehandlere, hospitaler, m.v. Hertil kommer brancheorganisationer, private konsulentfirmaer og myndigheder.


Er din virksomhed omfattet af reglerne?
Hvis du importerer, producerer, markedsfører, forhandler eller bruger produkter med biocider eller som er behandlet med biocider, bliver du berørt af de nye regler.

Biocidprodukter har det til fælles at de har til formål at ødelægge, afskrække, uskadeliggøre, hindre virkningen af eller bekæmpe virkningen af skadelige organismer.  Biocidmidler dækker over et bredt spektrum af produkttyper, eksempelvis desinfektionsmidler, konserverings- og beskyttelsesmidler, rottemidler, træbeskyttelsesmidler, insektmidler, balsameringsvæsker samt en lang række produkter, der er behandlet med biocidmidler for at opnå en desinficerende effekt. Eksempelvis klude, tekstiler, møbler, træ m.v.