Storm af projekter fra grønne ildsjæle

13-08-2013
Grøn virksomhed

Det vælter ind med ansøgninger til puljen for grønne ildsjæle. Puljen udvides med 34 millioner ekstra.

Nyhed udsendt af Miljøminister Ida Auken den 13. august

Det vælter ind med ansøgninger til puljen for grønne ildsjæle. Allerede nu er der for mange kvalificerede ansøgere til puljens 16 millioner. Derfor udvider regeringen og Enhedslisten puljen med 34 millioner ekstra.

En social cykelcontainer i alment boligbyggeri. Hold Stranden Ren-dag. Maddyrkning i byer. Et tøjbibliotek. Og blåbær tilbage på heden.

Det er bare nogle af de projekter, der indtil videre har fået støtte gennem puljen for grønne ildsjæle. Puljen har kun været åben for ansøgninger i et par måneder, og allerede nu er der kommet over 160 ansøgninger – og flere kvalificerede projekter, end der er penge til i puljens 16 millioner kroner.

Puljen blev oprettet af regeringen sammen med Enhedslisten i forbindelse med sidste års finanslov. Det var en god investering, mener Enhedslistens miljøordfører Per Clausen.

-Puljen er et hjertebarn for Enhedslisten, og nu kan vi se, at den har ramt en tør plet. Danmark myldrer med kreative mennesker, der bare venter på en chance for at hjælpe med til den grønne omstilling. Kommerciel udvikling af miljøteknologi er meget fint, men vi skal også have befolkningen med. Når vi giver danskerne muligheden, får vi rigtig meget tilbage. Står det til os, skal det være en permanent ordning, så vi også kan få glæde af alle de gode, grønne ideer i fremtiden, siger Per Clausen.

Flere penge til puljen
Parterne bag aftalen har besluttet at udvide puljen med i alt 34 millioner ekstra fordelt på 4 millioner ekstra i år og 10 millioner i både 2014, 2015 og 2016. Det fortæller miljøminister Ida Auken:

-Vi kan allerede se, hvor meget det gavner, så jeg er glad for, at vi nu kan tilføre flere penge til puljen. Der kommer stadig mange ansøgninger ind, og jeg er sikker på, at sommeren har givet ildsjælene derude lejlighed til at udvikle nye, kvalificerede ideer, siger Miljøminister Ida Auken.

Kontakt:

Per Clausen: tlf. 33 37 50 08, e-mail:

Miljøministeren: pressemedarbejder Lasse Perrild-Mathiasen, Tlf. 91 36 58 54, e-mail:

Spørgsmål om puljen: Gert Sønderskov Hansen, AC-Tekniker, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 45 89