Se med når Miljøstyrelsen rykker ud på razzia

26-08-2013

Programmet ’Razzia’ på TV2 har igennem længere tid fulgt Miljøstyrelsens arbejde med at kontrollere, at miljøreglerne bliver overholdt.

Programmet ’Razzia’ på TV2 har igennem længere tid fulgt Miljøstyrelsens arbejde med at kontrollere, at miljøreglerne bliver overholdt. Tirsdag klokken 20.50 følger programmet Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion rykke ud til en stor forsendelse af gamle køleskabe. De er på vej til Afrika, men mistænkes for at være ulovlige.

Igennem et års tid har flere medarbejdere i Miljøstyrelsen haft et kamerahold fra programmet ’Razzia’ på TV2, i hælene, når de har været på kontrol rundt omkring i landet.

Tirsdag klokken 20.50 ruller det første miljøprogram over skærmen. Her kan seerne blandt andet følge Søren Jakobsen og Anne Mette Damm Hansen fra Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion undersøge en container fuld af gamle køleskabe, der skal eksporteres til Afrika, og som mistænkes for at indeholde ozonlagsnedbrydende kølemidler. Og - uden at afsløre for meget - så viser det sig, at der gemmer sig overraskelser i containeren.Kontrol med affald ved grænsen
Tirsdag den 3. september er medarbejdere fra Miljøstyrelsens Affalds-enhed med i ’Razzia’ på TV2. Her kan seerne få et indblik i, hvordan det foregår, når Miljøstyrelsen i samarbejde med SKAT, Rigspolitiet og kommuner undersøger lastbiler og varebiler for ulovligt eller miljøfarligt affald ved den dansk-tyske grænse.
Kameraerne føres af tv-produktionsselskabet Metronome, der i en årrække har leveret ’Razzia’-programmer til TV2, hvor blandt andre SKAT og Fødevarestyrelsen har vist, hvordan myndighederne opererer ude i marken.