Miljøstyrelsen og brancheforening holder fælles infodag om nye kosmetikregler

29-04-2013
Kemikalier

I anledning af ny EU-forordning, der træder i kraft 11, juli, afholdes der i dag informationsdag om regler og procedurer.

I anledning af ny EU-forordning, der træder i kraft 11, juli, afholdes der i dag informationsdag om regler og procedurer.

Hos både Miljøstyrelsen og Brancheforeningen SPT, som er interesseorganisation for leverandører og producenter af kosmetik, plejemidler og rengøringsmidler, er man glad for at gå ind i dette samarbejde.

Skridt i den rigtige retning
Begge steder ser man det som en god måde at mødes på og samarbejde om at nå frem til et fælles mål.

- Jeg synes, det er virkelig positivt, at vi kan indgå i dette samarbejde. Det kan også være med til at sætte et ansigt på myndighedspersoner, og vise folk i virksomhederne, at man sagtens kan ringe ind til Miljøstyrelsen, når man har spørgsmål om regler og love, siger Hanna Løyche direktør for SPT, og fortsætter:

- Jeg synes virkelig, det er et skridt i den rigtige retning for at gøre både styrelser og Miljøministeriet mere åbent.

Fælles mål
Isabelle Navarro Vinten, kontorchef i enheden for kemikalier i Miljøstyrelsen, hilser også samarbejdet velkommen.

- Selvom vi har forskellige udgangspunkter, så er vi sammen denne dag med et fælles mål - nemlig at sikre de kosmetiske produkter, siger hun og fortsætter:

- Det er godt, at vi sammen kan sætte fokus på reglerne, og at vi kan være lyttende overfor, hvordan det er i praksis at skulle følge dem og deres eventuelle udfordringer.

Vinten understreger også, hvordan dagen er et eksempel på, at man fra Miljøstyrelsens side gerne vil være åbne og imødekommende.

Informationsdagen er blevet et stort tilløbsstykke, og både Løychte og Vinten fortæller om ventelister og stor interesse fra de mange interessenter på kosmetikområdet.