Justering til nyhed vedrørende dokumentation af miljøteknologier

13-11-2012
Landbrug

Den 12. oktober offentliggjorde Miljøstyrelsen en nyhed, vedrørende muligheden for at opnå fristforlængelse for dokumentation af miljøteknologier på Miljøstyrelsens Teknologiliste. Miljøstyrelsen bringer nu en justering af nyheden vedr. længden af perioden for mulig fristforlængelse.

Den 12. oktober offentliggjorde Miljøstyrelsen en nyhed, vedrørende muligheden for at opnå fristforlængelse for dokumentation af miljøteknologier på Miljøstyrelsens Teknologiliste.

Nyheden kan ses her

I nyheden beskrives, at teknologiproducenter har mulighed for at opnå fristforlængelse, for dokumentation af miljøeffekten af deres teknologier, ved indsendelse af en godkendt testplan, herunder kontrakt eller tilsagn herom fra udførende testinstitut eller konsulent. Det fremhæves, at det er muligt at opnå fristforlængelse på op til et halvt år, gældende fra fristens udløb den 1. januar 2013.

Miljøstyrelsen er blevet opmærksom på, at det for nogle teknologiproducenter ikke er muligt at færdiggøre test indenfor et halvt år, på grund af, at testprotokollen kræver et testforløb på et helt år. Teknologiproducenter, skal naturligvis have mulighed for at færdiggøre de iværksatte test, og derfor giver Miljøstyrelsen med denne justering mulighed for, at opnå fristforlængelse indtil teknologien er færdigtestet, i overensstemmelse med den fremsendte testplan.