Clean Tech-prisen går til biomasseovn

19-09-2011
Pressemeddelelse

Vedvarende energi på en mere miljøvenlig måde er et hit blandt dommerne i Miljøministeriets Clean Tech-konkurrence. Prisen går i år til Jens Dall Bentzen fra Dall Energy.

Vedvarende energi på en mere miljøvenlig måde er et hit blandt dommerne i Miljøministeriets Clean Tech-konkurrence. Prisen går i år til Jens Dall Bentzen fra Dall Energy.

biomasseovn
Jens Dall Bentzen modtager prisen der har en samlet værdi på 164.000 kr. for sin biomasseovn, der forurener mindre end andre biomasseovne. Anlægget er CO2-neutralt, har ifølge opfinderen, et meget lavt udslip af skadelige stoffer og omdanner affald, vi alligevel skal af med, til vedvarende energi. Anlægget er fleksibelt og kan anvende både have- og parkaffald, træflis og biomasse som brændsel.

- Biomasseovnen fra Dall Energy løser ikke kun ét problem, men en række tekniske problemstillinger inden for et samfundsmæssigt vigtigt område. Vi har i bedømmelsen også lagt vægt på, at opfindelsen har et stort kommercielt potentiale uden for landets grænser. Derfor er opfindelsen ikke kun en miljøgevinst for Danmark, men også en økonomisk gevinst af den slags, som vi netop i disse krisetider ønsker nogle flere af, siger Gert Sønderskov Hansen fra Miljøstyrelsen, der har siddet med i dommerkomitéen.

Miljøministeriets Clean Tech-pris gives til en særlig innovation, der kan medvirke til løsning af væsentlige globale miljøudfordringer i en verden med voksende befolkning, fortsat fattigdom og et massivt behov for økonomisk vækst. Ved bedømmelsen er der derfor lagt vægt på både videnshøjde og perspektivet for den kommercielle udnyttelse af løsningen.

For opfinderen af ovnen betyder prisen, at hans forbrændingsanlæg nu ikke kun forbindes med en god energikilde, men også ses som et godt initiativ for miljøet.

- Det er en stor anerkendelse at få Clean Tech-prisen. Når min teknologi bliver omtalt, er fokus som regel på energi, men anlægget gør jo også en masse godt for miljøet, og derfor betyder det meget for mig, at det er det, jeg har fået prisen for, siger Jens Dall Bentzen.

Prisen blev uddelt på årets HI-messe i MCH Messecenter Herning den 6.-9. september.

Yderligere oplysninger:
Gert Sønderskov Hansen, AC-tekniker i Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 45 89 /
Mia Jo Otkjær, pressemedarbejder i Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 45 23 /

Læs mere om Dall Energy’s biomasseovn på Dall Energy's hjemmeside .