Indberetning af salg af bekæmpelsesmidler

Formålet er at give virksomheder, der producerer og sælger bekæmpelsesmidler mulighed for at indberette det årlige salg til Miljøstyrelsen.

undefined

Den, der har en godkendelse af et bekæmpelsesmiddel, er forpligtet til at indberette den årlige solgte mængde til Miljøstyrelsen, jf. § 49 i bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen.

Indberet salget af bekæmpelsesmidler

Vejledning

  • Indberetningssiden for solgte mængder af bekæmpelsesmidler er opbygget, så man som indberetter bliver guidet igennem hvert trin
  • Der kan kun indberettes salg i liter produkt for flydende formuleringer og tilsvarende i kilo produkt for faste formuleringer.
  • Bemærk, at du fra startsiden skal vælge "create Annual Account of Sales"
  • Til slut underskrives blanketten samlet med den digitale signatur ved at trykke på "Send"
  • Herefter modtager Miljøstyrelsen den automatisk 

Det er vigtigt, at I som firma har MitID erhverv eller NemID medarbejdersignatur. Hvis I ikke har den til rådighed, kan MitID erhverv bestilles hos Digitaliseringsstyrelsen.

Firmaer i udlandet

Firmaer med adresse i udlandet har ikke mulighed for digital indberetning og skal derfor indsende indberetningsskemaer i papirform.

Spørgsmål og svar

Den der har en godkendelse af et bekæmpelsesmiddel er forpligtet til at indberette den årlige solgte mængde til Miljøstyrelsen, jf. § 49 i bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen.

Du skal indberette solgte mængder pesticid- eller biocid-produkter og ikke solgte mængder aktivstof. Måske har I opgjort de solgte mængder i antal dåser el. lign. I så fald bedes du omregne dette antal til mængde produkt (uden emballage), inden du påbegynder indberetningen:

  • Produkter i flydende form skal indberettes som mængden i antal liter
  • Produkter i fast form skal indberettes som mængden i antal kg

Indberetningen er åben i perioden 1. januar til 1. februar, for indberetninger fra det seneste år. 

Alt salg af produkter med et dansk registreringsnummer skal indberettes. I skal derfor også indberette solgte mængder af produkter, der er til bejdsning – også hvis den bejdsede såsæd efterfølgende eksporteres.

Har du ikke har solgt noget af et produkt, skal der indberettes et nul for det pågældende produkt. Så undgår du også at modtage en rykker for en indberetning senere.

Det kan skyldes, at du er logget ind med et andet CVR-nr end det CVR-nr Miljøstyrelsen har registreret for din virksomhed. Hvis du har virksomhedslog-in for flere CVR-nr. så prøv evt. at logge ind med et andet CVR nr. Alternativt kan du skrive en mail til Obfuscated Email og få oplyst, hvilket CVR nr. din virksomhed er registreret med i fagsystemet BMD.

Spørgsmål til indberetning af salg af pesticider og biocider

Hovedpostkassen for Pesticider & Biocider

Miljøstyrelsen