ICES har viden om havets natur og miljø

Det Internationale Havundersøgelsesråd er en af verdens ældste internationale organisationer og sidder inde med stor ekspertise om havet, dets økosystemer og fiskeriet.

Vidste du at…
ICES er et netværk af forskere og rådgivere, der giver uvildig, upolitisk rådgivning om en række forhold om fiskeri og havets økosystemer

Fakta om ICES

  • Har 19 medlemslande og 6 lande med observatørstatus (2004)
  • Dækker hele det nordatlantiske havområde fra USA og Canada til den norske kyst og ned til Gibraltarstrædet samt Østersøen
  • Indsamler viden om det marine økosystem gennem bl.a. mere end 100 arbejdsgrupper
  • Har haft hovedkvarter i København siden 1902

Det Internationale Havundersøgelsesråd, ICES, består af et netværk af mere end 1600 forskere og rådgivere af regeringer og internationale myndigheder inden for havområdet i EU.

ICES står for koordinering og fremme af havforskning i det Nordatlantiske område i Nordsøen, Kattegat og i Østersøen. Det rådgiver om havets økosystemer, forvaltning af fiskebestande og effekter af klimaændringer og har desuden et stort datacenter.

ICES formidler videnskabelig information i rapporter og ved møder, og de udgiver det videnskabelige tidsskrift "ICES journal of Marine Science."

På engelsk hedder Det Internationale Havundersøgelsesråd, International Council for the Exploration of the Sea. På fransk hedder rådet CIEM, Conseil International pour l´Éxploration de la Mer.

Det er Danmarks Fiskeriundersøgelser, som yder det danske hovedbidrag til ICES. De bidrager med viden fra deres overvågning af fiskebestande og med rådgivning.

Beslægtede emner

Links