Generelt om INTERREG
INTERREG er forkortelsen for "europæisk territorialt samarbejde " og udgør et af de overordnede mål med den europæiske samhørighedspolitik ved at skabe rammer for og fremme samarbejde på tværs af grænser mellem nationale, regionale og lokale aktører om fælles løsninger på fælles problemstillinger og bidrage til EU-mål om intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst.
Interreg er finansieret gennem den Europæiske Fond for Regional udvikling (EFRU), der er en del af de europæiske struktur- og investeringsfonde (ESI-fondene, og består i perioden 2014-2020 af 107 programmer, der samlet råder over ca. €10 mia. ud af de ca. €350 mia., der er afsat til gennemførelse af regional og samhørighedspolitikken.
Interreg-programmerne i 2014-2020 udgøres af 88 grænseoverskridende programmer (Interreg A) med fokus på grænseregioner og fælles problemstillinger på tværs af landegrænserne, 15 transnationale programmer (Interreg B) med fokus på fælles problemstillinger på tværs af større geografiske regioner og 4 interregionale programmer (Interreg C), der omfatter alle medlemsstaterne såvel som europæiske lande, der ikke formelt er en del af EU.
Programmerne skal fokusere på maksimalt 4 ud af de 11 overordnede investeringsprioriteter defineret i lovgivningen for den Europæiske Fond for Regional udvikling. Hvert program har specificeret investeringesprioriteterne i en række konkrete mål for de enkelte programmer.

De 11 overordnede investeringsprioriteter for EFRU. Kilde: EU-kommissionen
Interreg-projekter er typisk karakteriseret ved, at de inddrager projektpartnere på tværs af sektorer (lokale, regionale og nationale myndigheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, NGO'er, små- og mellemstore virksomheder) og har stort fokus på kapacitetsopbygning og implementering af projektresultaterne.
Mere information om INTERREG, investervingsprioriteterne, EU's samhørighedspolitik og finansieringen kan findes på EU-kommissionens hjemmeside for regional udvikling.