Hvem står bag?
Kommunerne og Naturstyrelsen har i fællesskab udarbejdet handleplanerne, som følger op på de statslige Natura 2000-planer. Naturstyrelsen har ansvaret for de dele af handleplanerne, der vedrører de skovbevoksede, fredskovspligtige arealer, ”skovhandleplanerne”.
Høringsprocessen
Fra den 8. juni til den 17. august 2012 havde Naturstyrelsen de dele af forslagene til handleplaner, der vedrører skovbevoksede arealer med fredskovspligt, i offentlig høring.
Høringsbrev og høringsliste
Indkomne høringssvar
Det generelle høringsnotat
Forslag til handleplaner samt høringsnotater for de enkelte skovhandleplaner kan ses under hver skovhandleplan.
Der gøres opmærksom på, at en bidragyder i samme høringssvar kan have forholdt sig til hele handleplanforslaget og ikke kun skovhandleplan-delen, og evt. også til Naturstyrelsens forslag til plejeplan for styrelsens arealer i området. Bemærkninger til kommunernes dele af en handleplan vil da være behandlet i kommunalt høringsnotat/hvidbog for handleplanen, og bemærkninger til Naturstyrelsens forslag til plejeplan for styrelsens arealer vil være behandlet i Naturstyrelsens høringsnotater for plejeplanen.
Bekendtgørelser og andet materiale om handleplanlægning:
Bekendtgørelse om kommunal handleplanlægning
Bekendtgørelse om Natura 2000-skovplanlægning
Notat om kommunal handleplanlægning
FAQ om handleplanerne
Paradigme for en handleplan
En arbejdsgruppe med deltagere fra KL, Kommunalteknisk Chefforening og Naturstyrelsen har lavet et forslag til et paradigme for en Natura 2000-handleplan.
Paradigme Natura 2000-handleplan
Vejledning: Hjælp til at udfylde paradigmet
Udkast til handleplan for Rold Skov - et eksempel til inspiration
Retningslinjer for sikring af velegnede levesteder for arter på fredskovspligtige, skovbevoksede arealer
Retningslinjer for sikring af velegnede levesteder for arter på Naturstyrelsens egne arealer
Miljøvurdering af Natura 2000-skovhandleplaner
Natura 2000-handleplanerne er som udgangspunkt omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lovbekendtgørelse nr. 936 af 24. september 2009). Den statslige Natura 2000-plan for et Natura 2000-område, der har været genstand for en miljøvurdering, sætter rammerne for fremtidige anlægstilladelser og påvirkningen af internationalt udpegede naturbeskyttelsesområder.
Da forslagene til Natura 2000-skovhandleplaner ikke sætter nye eller yderligere betingelser herfor, er planforslagene ikke omfattet af kravet om miljøvurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer.
Klager over vurderingen af, at planforslagene ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer, skal sendes til Natur- og Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV. E-mail: Obfuscated Email , inden 4 uger fra offentliggørelsen, dvs. senest den 6. juli 2012.
Nærmere regler, herunder om gebyr, kan ses på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside
Hvis du/I vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra afgørelsens modtagelse, dvs. senest den 8. december 2012.
Ovenstående følger af § 16, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer, og regler for klage følger af §§ 18–20 i bekendtgørelse om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning.