Danskerne betaler gerne for mere natur

Et flertal af danskerne er parat til at betale 500 kroner mere i skat om året for at gøre Danmark til et foregangsland på biodiversitetsområdet. Det viser i hvert fald en afstemning på borgertopmødet om natur og biodiversitet i Odense, hvor et repræsentativt udsnit af den danske befolkning stemmer om en række dilemmaer i den danske naturpolitik.

Således svarer 82 procent af 173 borgere, at de er klar til at lægge 500 kroner mere på skatteopgørelsen. 12 procent siger nej.

Det er Teknologirådet, som har udviklet metoden til at lave borgertopmøder, så de bedst muligt rammer danskernes holdning. De 173 fremmødte er udvalgt blandt 10.000 tilfældigt udtrukne danskere.

De første af 28 afstemninger viser også, at tre ud af fire synes, at det er i orden at omkostningerne til sikringen af biodiversitet sponsoreres privat med synlige reklame. To ud af fem mener at det er i orden at indføre brugerbetaling (fx adgangsbilletter) til naturområderne. Kun en ud af fem mener at det ikke er i orden at dække omkostningerne ved privat sponsorering eller brugerbetaling.

Se alle resultaterene fra afstemningsrunden Hvad betyder biodiversitet for dig?

Mød deltagerne på borgertopmødet