Hver anden vil have ulven tilbage

41 procent af danskerne ønsker ulven tilbage i de danske skove. I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i den afstemning, der fandt sted lørdag eftermiddag på et borgertopmødet om biodiversitet i Odense.

Et af spørgsmålene lød: Skal man udsætte ulv i nogle af de danske skove?
Historien om Den Lille Rødhætte og Ulven skræmmer tilsyneladende ikke. 41 procent stemte for at genindføre ulven, 49 procent stemte imod, og 9 procent stemte ’ved ikke’.

Bison og vildsvin på programmet
Og det var ikke kun ulven, deltagerne skulle tage stilling til i Marienlyst-hallen i Odense. Der blev også stemt om, hvorvidt det var en god ide, at genudsætte vildsvin og bisoner i Danmark.
Vildsvinet ville 34 procent gerne have inden for landets grænser igen, mens 55 procent var imod. Til gengæld var der bedre stemning for igen at hilse bisonen velkommen. Her svarede 66 procent, at de gerne ville have bisoner i Danmark igen, og 24 procent svarede nej tak.

Bisonen kommer
Netop bisoner er allerede på vej tilbage til de danske skove. Til foråret vil bornholmerne modtage 7 europæiske bisoner fra Polen, hvor de i en prøveperiode skal gå i et indhegnet område. Efter prøveperioden skal der tages stilling til, om bisonerne har bidraget til den biologiske mangfoldighed, og om de skal sættes helt ud i den fri natur.

Mød deltagerne på borgertopmødet