Udbredelse
Bechsteins flagermus er sjælden i Nordeuropa, og i Danmark forekommer den kun sporadisk og uregelmæssigt. Arten er registreret på Bornholm, men der har muligvis været tale om tilflyvere fra eksempelvis Sverige eller Polen.
Udseende
Bechsteins flagermus vejer omkring 10 gram, måler fra snudespids til halespids ca. ni centimeter og dens brede, spidse ører er 2-3 cm lange. Vingefanget er omkring 25 cm.
På oversiden er den relativt lange pels mørkebrun, mens den på undersiden er gråbrun. Flyvehuden er mørkebrun eller gråbrun, og snuden er lang og lys.
Levevis
Bechsteins flagermus lever af insekter.
Den lever i tilknytning til løvskov, hvor dyrene har både sommerkvarterer og vinterkvarterer i hule træer. Sommerkvarteret kan dog også være fugle- og flagermuskasser, mens overvintringen indimellem finder sted i klippehuler og gamle kalkminer.
Flagermusen er nataktiv og søger sin føde over åbne arealer eller over skovbryn og skovlysninger. Jagtflugten er langsom, og flagermusen flyver tæt på vegetationen og i lav højde.
Naturlige fjender
Skovmår, husmår og nogle uglearter kan sandsynligvis tage Bechsteins flagermus.
Trusler og bevaring
Bechsteins flagermus lever især i gammel løvskov, hvorfra den ofte flyver til åbne marker og bryn uden for skoven for at jage insekter.
Ynglekvartererne findes i hule træer, men kan også være i fugle- og flagermuskasser. Vinterkvarteret findes i hule træer og af og til i klippehuler og gamle kalkminer.
Dens sjældenhed i Europa hænger sandsynligvis sammen med, at der er blevet langt mellem områderne med denne naturtype.