Indisk huskrage

Corvus splendens 

Indisk huskrage er en skinnende sort kragefugl med en grå krave. Indisk huskrage stammer oprindeligt fra Indien, men er i dag udbredt i det meste af verden.    

Udseende og adfærd

Indisk huskrage er en slank kragefugl på cirka 40 centimeter. Fuglen har en lang hals og et relativt stort sort næb. Den har en skinnende sort fjerdragt og en grå krave, der strækker sig ned over brystet. Øjnene er brune, og fødderne sorte. Indisk huskrage lever altid tæt på mennesker i byer og i landbrugsområder, hvor den ofte lever af menneskers affald eller landbrugsprodukter. 

Forvekslingsmuligheder

Indisk huskrave kan forveksles med gråkrage, men kan kendes på dens metallisk skinnende sorte fjerdragt og den tydeligt afgrænsede grå krave om halsen. 

Er arten i Danmark?

Arten er observeret enkelte gange i Danmark. I Holland findes en etableret bestand af indisk huskrage. 

På kortet finder du artens udbredelse i EU

Derfor er arten uønsket

Indisk huskrage er uønsket, da den kan udkonkurrere hjemmehørende arter ved at spise fugleæg og kyllinger. Indisk krage kan også konkurrere om de fødekilder, som hjemmehørende arter lever af. Indisk huskrage er uønsket i landbrugslandet, da den kan fortære store mængder langbrugsafgrøder. Studier af indisk huskrage har vist, at den kan være bærer af otte forskellige bakterier, der giver mave-tarm-infektioner hos mennesker.  15 procent af alle indiske huskrager er bærere af salmonella .