Tåre-akacie

Acacia saligna

Udseende

Tåre-akacie er en stedsegrøn busk eller et lille, ofte flerstammet træ som regel mellem 2-6 meter højt, men kan blive helt op mod 9 meter. Den er hurtigt voksende og bliver normalt 2-6 m høj, men individer på op til 10 m er registreret. Barken er glat og grå til rødbrun på grenene. Med alderen bliver barken mørkere og mere furet. Bladene er lange, smalle, mørkegrønne til blågrønne og 8-25 cm lange. Blomsterne er 5-10 mm i diameter med 25-55 lysende gule, femdelte blomster.

Udbredelse

Tåre-akacie er hjemmehørende i det sydvestlige Australien, hvor den primært er udbredt i tørre habitater. Arten er introduceret i mange lande, hvor den bliver plantet til mange forskellige formål så som tømmerproduktion. Arten forekommer i dag på alle kontinenter bortset fra Antarktis. I dag forekommer den i 8 EU-lande: Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien, Kroatien, Malta, Portugal og Spanien, hvor den flere steder optræder invasivt. Under fremtidige klimascenarier således antages det, at alle underarter vil kunne etablere sig i hele eller det meste af Danmark.

Er arten i Danmark?

Tåre-akacie forekommer ikke i Danmark.

Er arten i Danmark?

Tåre-akacie findes ikke i den danske natur, men findes i flere EU-lande, herunder Frankrig, Spanien, Portugal og Italien.

Læs mere:

Invasive species compendium (engelsk)