Udbredelse
Ungefødende strandsnegl er almindelig ved de fleste danske kyster.
Gode lokaliteter/hvor finder jeg den? Ungefødende strandsnegl findes på både blød og hård bund. De tåler en højere grad af udtørring end almindelig strandsnegl og kan optræde talrigt på bolværk og havnemoler tæt ved eller over højvandslinien. Den er også meget almindelig i strandkanten, hvor den lever af algebelægning på sten og tang.
Udseende
Mål og vægt: Skal 1,5 cm høj.
Skallens farve, form og mønster varierer meget. Skallen har et kort, but spir. Hver tentakel har 1 eller 2 mørke længdegående striber.
Forveksling: Ungefødende strandsnegl kan forveksles med små individer af almindelig strandsnegl. Begge er endvidere meget almindelige ved de danske kyster. De to arter kan kendes fra hinanden på den måde randen af skalåbningen sidder hæftet til hovedskallen. Hos almindelig strandsnegl hæfter skalåbningsranden i en spids vinkel og har næsten en jævn overgang til resten af sneglehuset. Skalåbningsranden hos ungefødende strandsnegl hæfter i en mere vinkelret vinkel. Striberne på tentaklerne går på langs hos ungefødende strandsnegl og på tværs hos almindelig strandsnegl. Ungefødende strandsnegl har til forskel fra almindelig strandsnegl en mere but skal med stumpt spir.
Føde
Den ungefødende strandsnegl lever af at raspe algebelægninger af underlaget.
Formering
Den ungefødende strandsnegl har fået sit navn fordi den føder levende unger. Æggene udvikles fuldstændigt i hunnens ynglekammer, og ungerne bliver født som små udgaver (0,5 mm) af de voksne snegle. Ved at knuse hunnens skal forsigtigt og krænge kappen tilbage, kan ynglerummet ses. Her kan typisk ses tre kuld æg/unger på samme tid – et kuld nylagte æg, et kuld larver med ansats til skal og et kuld unger med rødbrune skaller, som er klar til at blive født.