Udbredelse
Rødkonken er udbredt i alle danske farvande ind til den nordlige del af Øresund og Bælthavet.
Gode lokaliteter/hvor finder jeg den? Rødkonken findes oftest på bløde mudderbunde på 5-40 meters dybde.
Udseende
Mål og vægt: 20 cm lang.
Kan blive mere end 10 år gammel.
Rødkonken er Danmarks største havsnegl. Dens skal er oftest en gullig farve, men kan også være mere brun/rødlig. Skallens overflade er næsten helt glat og har lidt striber der følger vindingerne. Snoningerne er tydeligt afgrænsede fra hinanden. Skalåbningen ender forneden i en langstrakt rende (køl).
Når rødkonken dør overtages den tomme skal ofte af eremitkrebs. Når de flytter ind, kan der vokse søanemoner, polypdyr og andre dyr på ydersiden af skallen.
Forveksling: Rødkonken kan forveksles med almindelig konk, men almindelig konk har en meget ru og bulet overflade i modsætning til rødkonkens glatte overflade. Den almindelige konk mangler endvidere rødkonkens køl.
Føde
Rødkonken er ådselsæder, dens fødebehov er beskedent og den vokser langsomt.
Formering
Flere hunner lægger deres æg i samme klump, der kan blive på størrelse med en halvliters flaske. De gul/hvide klumper findes tit opskyllede på stranden. Hver ægkapsel indeholder flere tusind æg, men kun 1-4 æg udvikles, resten er næring til de unge dyr. Der findes intet fritsvømmende stadie og ungerne kryber direkte ud på havbunden.