Udbredelse
Almindelig konk er meget almindelig i de danske farvande ind til den vestlige Østersø (op til en saltholdighed på ca. 15 promille).
Gode lokaliteter/hvor finder jeg den? Almindelig konk findes fortrinsvis på mudder og sandbunde og findes især på lavt, roligt vand. Låget, som den lukker åbningen med når den trækker sig ind i skallen, kan findes som knaplignende mørke plader på stranden. Disse låg stammer fra døde snegle. Skallen fra døde snegle overtages ofte af eremitkrebs eller kan findes opskyllede og ødelagte. På ydersiden af beboede skaller (enten beboet af sneglen selv eller af en eremitkrebs) kan der vokse polypdyr, rurer og andre dyr.
Udseende
Mål og vægt: 11-14 cm lang.
Den almindelige konk har en grålig rødbrun skal, der kan have lilla markeringer. På overfladen er skallen meget bulet og danner ribber, der går på tværs af spiralsnoningen. Sneglens krop er hvidlig med sorte pletter fordelt over hele kroppen.
Forveksling: Den almindelige konk kan forveksles med rødkonken, der kan have samme størrelse. De kan kendes fra hinanden på skallens overflade. Rødkonkens er næsten hel glat og rødbrun, og har kun lidt striber, der følger vindingerne.
Føde
Den almindelig konk er et rovdyr, der æder krabber, orme, muslinger og friske ådsler. Når den æder udskiller den store mængder spyt, der indeholder slim og en nervegift, som lammer byttet. Den almindelige konk kan også æde levende muslinger, og når den gør dette, stikker den sin egen skal ned mellem muslingens skaller, så de ikke kan klappe sammen. Muslingen mister på denne måde sit forsvar, og konken kan suge muslingens bløddele op med sit lange udskydelige svælgrør.
Formering
Flere hunner lægger om sommeren deres æg sammen i en klump, der kan blive på størrelse med en halvliters flaske. Disse gul/hvide klumper ligger løst på bunden og kan tit ses opskyllet på strandene. Klumpene kan hver indeholde omkring 15.000 linseformede ægkapsler, der hver kan indholde 500-3000 æg. Disse udvikles til 3-5 unger, mens de øvrige æg tjener som næring for disse. Ungerne har intet fritsvømmende stadium, men kryber direkte fra ægkapslen ud på havbunden. På dette tidspunkt er de omkring 1,5-2 mm store.