Kontrol af kemiske stoffer i børneovertøj

Der er i 2015 gennemført et projekt med at kontrollere om reglerne for regulerede kemiske stoffer i børneovertøj overholdes i henhold til kemikalielovgivningen.

Kontrollen viste ingen fund af ulovlige stoffer i det undersøgte overtøj, som blandt andet var flyverdragter, jakker, overtræksbukser, regntøj, huer og vanter. Kontrollen var en stikprøvekontrol, og der blev udtaget 39 stykker tøj fra webshops og ved besøg i fysiske butikker. I alt blev der udtaget børnetekstiler fra 18 importører.

Formålet med kontrollen var at undersøge, om børnetekstilerne lever op til kravene i kemikalielovgivningen, og tøjet blev undersøgt for kemiske stoffer som azofarvestoffer, der bruges til at farve tekstiler, tungmetaller og nikkel, som findes i nitter og knapper samt flourstoffet PFOS, der bruges i imprægnering.

Kontrollen er en del af børnekemipakken med at sikre børn og unge mod skadelig og unødvendig kemi, hvor der i perioden 2013-16 er afsat 20 mio. kr. til at øge informationen og skærpe kontrollen med forbrugerprodukter, der retter sig mod børn og ufødte unge under 14 år.