Godkendte pesticider

Inden du skal ud og købe pesticider, er det en god ide at undersøge, hvilke midler der er godkendt, og som dermed må sælges i havecentre og byggemarkeder.

I den følgende tekst får du overblik over, hvad pesticiderne er godkendt til at blive brugt imod. Er det for eksempel godkendt til bekæmpelse af ukrudt i græsplænen eller mellem fliserne?

Du kan anvende klar-til-brug pesticider. Så er du sikker på, at du får den rette opblanding, og du undgår lettere spild og direkte hudkontakt med sprøjtemidlet. Inden du bruger et sprøjtemiddel, er det en god ide at læse etiketten grundigt.

Du må kun anvende pesticider, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Se listen over pesticider, der kan bruges af private.

Hvad gør jeg, hvis jeg har et pesticid som ikke er på Miljøstyrelsens liste?

Hvert år laver Miljøstyrelsen en revideret liste over godkendte pesticider. Du kan derfor godt have købt pesticider sidste år, som ikke står på listen. Så er det, fordi pesticidet ikke længere er godkendt til salg. Du må gerne bruge den rest, du købte sidste år, selvom det ikke står på listen.

Lyst til at vide mere om pesticider?

I Miljøstyrelsens database med alle de godkendte bekæmpelsesmidler (både biocider og pesticider) på det danske marked kan du altid finde oplysninger om godkendte pesticider: Tjek dit pesticid i databasen.

Databasen indeholder de pesticider og de biocider som er godkendt i Danmark. Du skal indtaste pesticidets produktnavn i søgefeltet.