Forebyggelse af skadedyr
Hold drivhuset rent. Vaskes hvert forår inden det tages i brug samt efterår, når alle etårige planter er fjernet. Flerårige planter beskyttes med plast. Vask med brun sæbe og vand og skyl efter. Husk at følge brugsanvisningen. Revner og sprækker kan spules med en hård vandstråle.
Sørg for god udluftning i hele vækstsæsonen. Lad gerne døre og vinduer stå åbne hele sommeren. Varm og fugtig luft er en direkte invitation til såvel skadedyr som skimmel og svampesygdomme.
Sørg for udskiftning af jord hvert år. Man kan genbruge jord fra haven eller fra krukker, hvor der ikke har vokset lignende planter. Jord forbedres med kompost og eventuelt lidt sand. Den helt sikre metode er at købe ny økologisk så- eller priklejord.
Plant planter, der er egnede til at vokse i drivhus og som er egnede til dyrkning uden sprøjtemidler.
Sørg for at rotere planterne år efter år. Et sædskifte i drivhuset er nødvendigt. Der bør gå mindst 3 år mellem at samme plante vokser på samme sted med mindre al jord udskiftes.
Hold godt øje med afgrøderne og fjern straks angrebne blade.
Vær indstillet på at det er vanskeligt at opretholde en naturlig balance mellem skadedyr og nyttedyr i det særlige klima og rum et drivhus udgør. Derfor må der generelt mere opmærksomhed og mere indgriben til end i resten af den sprøjtefri have.
Så eller plant bunddække mellem tomat, agurk, peber og chili. Velegnet er tagetes og tallerkensmækker, der tiltrækker nyttedyr samt for tagetes vedkommende minimerer risiko for skadelige nematoder. Koriander og tagetes beskytter særligt agurker mod angreb fra spindemider.
Vand planterne på jorden - aldrig på selve bladene - da det vil svække plantens modstand overfor angreb.
Vær særligt opmærksom på permanente planter i drivhuset. F.eks. er fersken, abrikos og lignende meget sarte og modtagelige for angreb af skjoldlus og andre lus. Bør bekæmpes straks inden angrebet breder sig til andre planter.
Har man sit drivhus lige ud til natur/vilde arealer, kan der være særlig risiko for angreb af cikader. Nyttedyr som snyltehvepse og edderkopper, især jagtedderkop, æder dem gerne.