Godkendte pesticider

Inden du køber pesticider, er det en god ide at undersøge, hvilke midler der er godkendt, og som dermed må sælges i havecentre, byggemarkeder og på nettet.

Hvad er pesticidet godkendt til at blive brugt imod? Er det for eksempel godkendt til bekæmpelse af ukrudt i græsplænen eller mellem fliserne?

Hvis du anvender klar-til-brug pesticider, er du sikker på, at du får den rette opblanding, og du undgår lettere spild og direkte hudkontakt med sprøjtemidlet. Inden du bruger et sprøjtemiddel, er det en god ide at læse etiketten grundigt.

Du må kun anvende pesticider, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Som privatperson uden autorisation kun købe og anvende pesticider, der sælges som klar-til-brug eller midler med lav risiko, f.eks. produkter med koncentreret pelargonsyre.

Se listen over pesticider, der er godkendt til salg til private.

Se listen over pesticider, der er godkendt til anvendelse af private.

Hvad gør jeg, hvis jeg har et pesticid, som ikke er på Miljøstyrelsens liste?

Miljøstyrelsen revider løbende listen over godkendte pesticider, men har du et pesticid, der ikke står på listen? Så kan årsagen kan være, at pesticidet er godkendt, efter listen blev opdateret, men det kan også være, at pesticidet ikke længere er godkendt til anvendelse. Er du i tvivl, om dit pesticid er godkendt, kan du altid slå det op i Miljøstyrelsen database over bekæmpelsesmidler, som du finder via linket nedenfor.

Lyst til at vide mere om pesticider?

I Miljøstyrelsens database over alle godkendte bekæmpelsesmidler (både biocider og pesticider) på det danske marked, kan du finde oplysninger om godkendte pesticider:

Tjek dit pesticid i databasen.

Databasen indeholder godkendte og tidligere godkendte pesticider og biocider. Du skal indtaste pesticidets produktnavn i søgefeltet.