Godkendte pesticider

Inden du køber pesticider, er det en god ide at undersøge, hvilke midler der er godkendt, og som dermed må sælges i havecentre og byggemarkeder.

Hvad er pesticidet godkendt til at blive brugt imod? Er det for eksempel godkendt til bekæmpelse af ukrudt i græsplænen eller mellem fliserne?

Hvis du anvender klar-til-brug pesticider, er du sikker på, at du får den rette opblanding, og du undgår lettere spild og direkte hudkontakt med sprøjtemidlet. Inden du bruger et sprøjtemiddel, er det en god ide at læse etiketten grundigt.

Du må kun anvende pesticider, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Den 1. juli 2020 trådte nye regler på området for salg af koncentrerede pesticider. Fra den 1. juli 2020 må du som privatperson uden autorisation kun købe pesticider, der sælges som klar-til-brug eller er midler med lav risiko, f.eks. produkter med koncentreret pelargonsyre eller jernforbindelser.

Se listen over pesticider, der er godkendt til salg til private.

Se listen over pesticider, der er godkendt til anvendelse af private.

Hvad gør jeg, hvis jeg har et pesticid, som ikke er på Miljøstyrelsens liste?

Hvert forår laver Miljøstyrelsen en revideret liste over godkendte pesticider. Du kan derfor godt have købt pesticider, som ikke står på listen. Årsagen vil være, at pesticidet er godkendt, efter listen blev opdateret. Er du i tvivl, om dit pesticid er godkendt, kan du altid slå det op i Miljøstyrelsen database over bekæmpelsesmidler, som du finder via linket nedenfor.

Lyst til at vide mere om pesticider?

I Miljøstyrelsens database over alle godkendte bekæmpelsesmidler (både biocider og pesticider) på det danske marked, kan du finde oplysninger om godkendte pesticider:

Tjek dit pesticid i databasen.

Databasen indeholder de pesticider og biocider, som er godkendt i Danmark. Du skal indtaste pesticidets produktnavn i søgefeltet.