Tips til at bruge pesticider korrekt

Ukrudt og skadedyr kan være et stort problem i din have. 

Heldigvis findes der mange forebyggende og alternative metoder frem for brug af pesticider.

Regler for brug af koncentrerede pesticider

For private uden autorisation er det kun tilladt at købe og anvende pesticider, der sælges som klar-til-brug samt enkelte koncentrerede midler med lav risiko, fx produkter med koncentreret pelargonsyre.

Se listen over hvilke pesticider, der er godkendt til brug af private og klar-til-brug

Fordelen ved at bruge klar-til-brug pesticider

Blandt de pesticider, som ikke-professionelle kan købe, er der både koncentrerede produkter og færdigblandede produkter. De færdigblandede midler, kaldet klar-til-brug, er blandet på forhånd, og det eneste du skal gøre, er at følge anvisningerne på etiketten og bruge pesticidet korrekt.

Fordelen ved færdigblandede produkter er, at du er sikker på, at opblandingen er lavet korrekt og lettere undgår spild og direkte hudkontakt med pesticider.

Det er sikrere for både dig og miljøet.

Er du i tvivl om, hvilket produkt du skal vælge?

Er du i tvivl, eller har du spørgsmål omkring pesticider eller alternativer til pesticider, kan du henvende dig til personalet i foretningen.

Alle forhandlere af pesticider, har pligt til at have mindst én medarbejder ansat, der har gennemgået et obligatorisk pesticidforhandlerkursus. De kan give dig kvalificeret råd og vejledning om, hvordan du forebygger og benytter andre metoder til at holde ukrudt og skadedyr væk, hvordan du bruger pesticiderne korrekt og minimerer forbruget og hjælpe dig med at forstå etiketten og brugsvejledning på pesticiderne.