Få din autorisation

Se her hvordan du benytter Miljøstyrelsens Autorisationssystem for brug af Bekæmpelsesmidler (MAB)

Billede af autorisationssystem for bekæmpelsesmidler

Gå til autorisationssystem for bekæmpelsesmidler

Trin-for-trin vejledninger til autorisationen i MAB

Som bruger af  sprøjtemidler til professionel brug  kan du benytte denne vejledning til sprøjtemidler til professionel brug.

Som bruger af  gasningsmidler kan du benytte denne vejledning til gasningsmidler.

For at få en autorisation via MAB, gælder følgende fremgangsmåde:

  1. Autorisationer udstedes i Miljøstyrelsens Autorisationssystem for brug af Bekæmpelsesmidler (MAB) via digital selvbetjening. 
  2. Når du skal autorisere dig, skal du bruge MitID Privat for at logge ind på MAB.
  3. Når du er logget ind på MAB, bliver du guidet igennem systemet trin for trin frem mod betaling, hvor du skal bruge dit betalingskort, og efterfølgende udstedelse af autorisationen.
  4. Du kan i systemet knytte autorisationen til det CVR-nummer, der hører til den virksomhed, du arbejder for eller din egen virksomhed. Det vil i forbindelse med ordre og køb være en fordel for dig og din arbejdsgiver.
  5. Autorisationen kan hentes direkte i MAB, men sendes også med Digital Post. Du kan printe din autorisation, men det er ikke et krav, at du kan fremvise et dokument i forbindelse med køb eller bestilling af bekæmpelsesmidler. Det er tilstrækkeligt hvis du kan oplyse dit autorisationsnummer eller CVR-nummer, hvis din autorisation er tilknyttet til et.

Har du en gyldig uddannelse, kan du hente din autorisation direkte i MAB. Hvis ikke, skal du først tage den nødvendige påfølgning, f.eks. opfølgningskursus, og derefter kan du købe din autorisation i MAB.

MAB indeholder også oplysninger om alle, der har erhvervet en uddannelse og efterfølgende autorisation til gasning af skadevoldere (tidligere MX bevis) til bekæmpelse af muldvarpe, mosegrise. Endvidere indeholder MAB oplysninger om de personer, der har taget uddannelse i Sverige eller Tyskland i gasning af skadedyr i lagre af korn, frø o.l., hvis Miljøstyrelsen efterfølgende har fremsendt dispensation eller anerkendelse til de enkelte personers anmodning om dette. Disse personer kan på den baggrund erhverve en G2-autorisation via MAB.

Driftsmeddelelse MAB

Der er ingen meddelelser.

Sådan autoriserer du dig i MAB

Sådan tilknytter du sin autorisation en virksomhed