Sprøjtemidler godkendt til brug på golfbaner

Her kan du se, hvilke sprøjtemidler, der er godkendt til at blive brugt på golfbaner.

Golfkølle og bold

Det er golfbanens eller golfklubbens pligt selv at holde sig ajour med hvilke midler, det er tilladt at anvende og opbevare. Bemærk at det er lovgivningen, der skal overholdes – oversigten og informationerne her på siden er blot en hjælp.

Se hvilke sprøjtemidler, der er godkendt til at blive brugt på golfbaner samt de tilhørende belastningstal for de enkelte midler. Listen er senest opdateret 21. september 2022.  

Hold dig ajour

Golfklubber skal til enhver tid sikre sig, at anvendelsen og opbevaringen af sprøjtemidler sker i overensstemmelse med gældende lovgivning. Det vil sige, at det er golfklubbens eget ansvar, at sikre sig, at de pesticider, der anvendes eller besiddes overholder eventuelle udfasningsfrister, der gælder for de midler, der er trukket af markedet/afmeldt af godkendelsesindehaverne og at man overholder frister gældende for midler, der er omfattet af et eventuelt anvendelsesforbud. Endvidere skal golfklubben være opmærksom på, at midlerne altid skal være godkendt af Miljøstyrelsen, og dermed have en dansk etiket og at anvendelsen sker i henhold til etiketten og brugsanvisningen, hvor det skal fremgå, at midlet er godkendt til udbringning på græs.

Du kan tjekke hvilke sprøjtemidler, der er godkendte i vores bekæmpelsesmiddeldatabase.

Indberetning af Greendata

Indberet nu (på virk.dk)  

For at få adgang til Greendata skal du først indsende Golfbanens navn, CVR-nummer og P-nummer til Miljøstyrelsen til Obfuscated Email. Når golfbanen er oprettet kan du logge på med NemID.

Se videoguiden om anvendelsen af Greendata.