Parfumefrit er ligeså godt

Det er rart at dufte dejligt, men i mange plejeprodukter er parfume ikke nødvendigt. Vi har fået 24 piger til at teste parfumefrie deodoranter, ansigtscremer, bodylotion og make-up-produkter og svaret er klart:

8 ud af 10 svarede, at parfumefrie produkter var ligeså gode eller bedre end deres parfumerede produkter.

Det tyder på, at du næsten ikke vil lægge mærke til det, hvis du udskifter de plejeprodukter, du bruger direkte på huden med parfumefrie. Og eftersom produkter uden parfume er bedre for huden, så er det måske værd at prøve selv?

Læs her, hvad nogen af pigerne fortæller efter testen af parfumefri produkter:

Ansigtscremen har været ret god. Den har jeg brugt rigtig meget. Den har virket mod noget udslæt, jeg har haft, inden jeg begyndte at bruge den. (Frederikke, 13 år)

Deodoranten har været rigtig god. Når der var parfume i, så irriterede det, men den her mærker jeg slet ikke. (Emilie, 14 år)

Deodoranten stinker ikke af parfume. Når man har lavet et eller andet aktivt og sveder, så bliver det ikke en mærkelig blanding. (Maja, 14 år)

Det var rart, at den nye foundation ingen duft havde, og at den var mere naturlig i det. Der var meget duft i min gamle, og det er egentlig rart, at man ikke hele tiden dufter af foundation. (Sidse, 14 år)

Mest allergifremkaldende produkter med parfume

1. Deodorant

2. Parfumeret creme

3. Ren parfume

4. Shampoo

5. Flydende sæbe

Brug parfumefrie produkter, hvis de sidder længe på huden!

Læs mere om cremer og make-up