Naturlig parfume kan også give allergi

”Økologisk” og ”Naturligt” er ikke lig med parfumefri. Det tror mange fejlagtigt. Men naturlige parfumestoffer som kokos, citron og granatæble kan også give allergi. 

Når det kommer til parfume, kan man let tro, at hvis der står på produktet, at duften kommer fra naturlige aromastoffer eller naturlige- og essentielle olier, så er produktet mindre allergifremkaldende, end hvis der var tilsat syntetiske parfumestoffer. Men parfume er parfume – uanset om det er økologisk, naturligt eller syntetisk fremstillet.

Det betyder, at du har lige så stor – og i nogle tilfælde større – risiko for at udvikle parfumeallergi fra økologiske og naturlige parfumestoffer, som fra syntetisk fremstillede parfumestoffer. Nogle af de mest allergifremkaldende parfumestoffer kommer fra naturen.

Du passer bedst på din hud ved at bruge parfumefrie produkter, når produkterne kommer direkte på huden. Så nedsætter du risikoen for udslæt og parfumeallergi. Hvis du gerne vil dufte af parfume, kan du sprøjte lidt parfume på tøjet.

Her er desuden tre gode råd – hvis du følger dem nedsætter du risikoen for udslæt og parfumeallergi:

  • Brug en parfumefri deodorant
  • Udskift produkter, der bliver på huden hele dagen med parfumefrie alternativer. F.eks. ansigtscreme og bodylotion
  • Hvis du vil dufte, så sprøjt din parfume på tøjet i stedet for direkte på huden.