Naturlig parfume snyder

Når det kommer til parfume, kan man let lade sig snyde, hvis der på produktet står, at duften kommer fra naturlige aromastoffer eller naturlige- og essentielle olier. Men parfume er parfume – uanset om det er økologisk, naturligt eller kemisk.

Det betyder altså, at du har lige så stor risiko for at udvikle parfumeallergi fra økologiske og naturlige parfumestoffer, som fra kemisk fremstillede parfumestoffer– faktisk kommer nogle af de mest allergifremkaldende parfumestoffer fra naturen.

Du passer bedst på din hud ved at bruge parfumefrie produkter, når produkterne kommer direkte på huden. Så nedsætter du risikoen for udslæt og parfumeallergi. Hvis du gerne vil dufte af parfume, kan du sprøjte lidt parfume på tøjet.

Her er desuden tre gode råd – hvis du følger dem nedsætter du risikoen for udslæt og parfumeallergi:

  • Brug en parfumefri deodorant
  • Udskift produkter, der bliver på huden hele dagen med parfumefrie alternativer. F.eks. ansigtscreme og bodylotion
  • Hvis du vil dufte, så sprøjt din parfume på tøjet i stedet for direkte på huden.

Video

”Økologisk”,”Naturligt”,"parabenefri" er ikke lig med parfumefri. Det tror mange fejlagtigt. Men naturlige parfumestoffer som kokos, citron og granatæble kan også give allergi. Hør Tine og Tanja fortælle, hvorfor du skal vælge parfumefrie produkter.

4 ud af 10 af pigerne tror ikke, at man kan få parfumeallergi af naturlig parfume.

Se her hvordan du tjekker dine produkter for parfume

undefined

Tine og Tanja har begge parfumeallergi.

Det betyder, at de ikke kan bruge make-up eller plejeprodukter med parfume i, for så får de udslæt på huden. Hør deres historie i videoen her .