Cremer og make-up

70 % af piger i alderen 13-16 år bruger ansigtscreme og bodylotion. 

Cremer kan gøre mange gode ting for din hud. Parfume har til gengæld en bagside - det kan give udslæt på huden og i værste fald parfumeallergi.

En del make-up indeholder også parfume – og ofte sidder det på huden hele dagen, hvilket giver risiko for udslæt og i værste fald parfumeallergi.

Det kan være svært at se på den enkelte vare, om den indeholder parfume, men spørg ekspedienten efter parfumefrie produkter, dér hvor du køber make-up. Der findes heldigvis rigtig mange muligheder, og de findes i alle prisklasser.

Den parfumefri ansigtscreme er nærmest bedre. Følelsen af den. Den gamle med parfume giver et lige så godt resultat, men lugter bare ret voldsomt. (Aya, 13 år)

Min parfumefri foundation har været god. Der er ikke noget specielt ved den. Den er mere naturlig i duften. Meget naturlig at bruge og bedre end den gamle. Der var meget duft i den gamle. (Maja, 14 år)

Jeg kan godt lide, når ting dufter godt, men jeg synes ikke, det er nødvendigt at have make-up med parfume i. (Juliane, 13 år)

Det er rart at dufte godt, og du kan heldigvis både passe bedre på din hud og stadig bruge parfumerede produkter – blot du husker at bruge en parfumefri, når produkterne kommer direkte på huden.

Et godt råd er at sprøjte parfume på tøjet fremfor direkte på huden, når du gerne vil dufte godt. 

Video

Tine har parfumeallergi og døjer m ed kløe og svie i øjnene og udslæt på huden. H un synes, der findes alt for lidt make-up uden parfume og det har hun gjort noget ved.  Hør Tine fortælle om at have parfumeallergi.

Mest allergifremkaldende produkter med parfume

1. Deodorant

2. Parfumeret creme

3. Ren parfume

4. Shampoo

5. Flydende sæbe

Der er parfume i dine produkter, hvis der står: ”parfum” eller ”aroma” blandt indholdsstofferne.