Kampagne: Hverdagskemi

Kampagnen Kend din Hverdagskemi blev lanceret i sommeren 2013. Kampagnen er nu afsluttet, men facebooksiden er stadig aktiv.

Tøj, tatoveringer, naturlig parfume, møbler og elektronik. Vi omgiver os med kemikalier døgnet rundt – også hvor vi ikke ligefrem forventer det. Som i TV’et, skrivebordsstolen eller den nye T-shirt. Få gode råd til, hvordan du undgår unødig kemi – du skal bare kende din hverdagskemi.

Hvilke kemikalier omgiver du dig med i hverdagen?

Hvis du skal skrue ned for kemien og kun vælge ét produkt at tage med på en øde ø, hvad vil du så vælge? Det spørgsmål stiller kampagnen Hverdagskemi.

Spørgsmålet, der går igen i biograf- og tv-spot og på Facebook, skal få kampagnens målgruppe - de 20-25-årige - til at gå i dialog med hinanden og til at overveje, om der er kemi i deres hverdag, som de kan undvære.

Tip til hvordan du skruer ned for kemien

1. Luft ud og fjern støv 
2. Vælg miljømærkede produkter
3. Vask nyt tøj før brug
4. Undgå indånding af spray
5. Når du maler: luft ud og undgå hudkontakt

Om kampagnen

Kampagnen Hverdagskemi er iværksat af Miljøstyrelsen. Den er er et led i indsatsen for at nedsætte danskernes kemikalietryk. Kampagnen er målrettet unge mellem 20 og 25 år og målet er at skabe refleksion over hverdagens kemi.

Læs målingen af de unges viden om og brug af kemikalier før kampagnen samt kampagnens effekt på de unge efter dens afslutning   (Excel-fil)  

Læs kampagnens afsluttende evalueringsrapport her   (Power Point).