Bedre sortering af sparepærer i etageejendomme

Miljøstyrelsen har udarbejdet en informationsmappe om sparepærer og LED. Mappen kan bruges af viceværter og andre medarbejdere i etageejendomme. Download mappen og dens indhold fra faktaboksen.

Sparepærer indeholder kviksølv, men mange borgere er ikke klar over det. Derfor ender mange tons kviksølvholdige sparepærer hvert år i dagrenovationen og sendes til forbrænding i stedet for korrekt affaldsbehandling af kviksølvet. Det er specielt et problem i etageejendomme.

Medarbejdere inden for ejendomsdrift og affaldshåndtering spiller derfor en vigtig rolle for at få indsamling og affaldssortering til at fungere godt.

LED-pærer - en bedre løsning

Hvis du erstatter sparepærer med LED-pærer, undgår du kviksølv. Desuden er der en lang række fordele ved at vælge LED-pærer til ejendommen:

  • LED-pærer bruger mindre strøm end sparepærer, hvilket sparer penge på elregningen
  • LED-pærer har en meget lang levetid – 10-25 år – hvilket betyder, at de skal udskiftes meget sjældent
  • LED-pærer fungerer godt i trappeopgange, kældre og loftrum, da de kan holde til mange tænd/sluk og tænder uden forsinkelse – modsat mange lysstofrør og sparepærer
  • LED-pærer er ikke temperaturfølsomme, så de kan uden problemer bruges både udendørs og i kolde kældre

Modtag gratis indsamlingskasse til brugte sparepærer!

Lyskildebranchens WEEE Forening (LWF) tilbyder i samarbejde med Miljøstyrelsen, at ejendomsfunktionærer og bestyrelser i boligselskaber kan modtage en indsamlingskasse til sparepærer og andre lyskilder. Kassen er fremstillet af pap og er beregnet til indendørs brug, fx på kontoret eller i kælderen. Det er gratis at modtage indsamlingskassen, som uddeles efter først til mølle-princippet fra februar 2015, og så længe lager haves. Kontakt LWF på Obfuscated Email , og bestil indsamlingskassen til din ejendom.

Læs mere om aflevering af sparepærer