Gravide og børn

Der er et væld af gode råd at forholde sig til, når man bliver forælder. Det gælder også råd om kemiske stoffer, som blandt andet bruges i vaskemidler, til at sikre holdbarheden på kosmetik, og som får shampooen til at dufte.

De kemiske stoffer gør vores hverdag lettere, og heldigvis gør de fleste ingen skade. Men vi kender ikke alle effekter af de mange kemiske stoffer, vi kommer i kontakt med.

Vær særlig opmærksom

Fostre og små børn er mere følsomme over for kemiske stoffer end voksne, og selv en lille mængde kemikalier kan have stor virkning på de små. Derfor skal du være særlig opmærksom, når du er gravid, ammer og har små børn.

Køb miljømærkede og parfumefri produkter

Børnetøj, bleer og andre produkter mærket med Svanen eller Blomsten er fremstillet under hensyn til miljøet og med øgede krav til sundheden. Men miljømærkede produkter kan godt indeholde parfume, som kan give anledning til allergi, og du bør derfor så vidt muligt undgå parfumerede produkter til dit barn og dig selv, når du er gravid.
Se lister med miljømærkede produkter her

Brug vores tips

Læs mere i Miljøstyrelsens tips, som kan hjælpe dig til mere sikre og miljøvenlige valg. Vores tips bygger på uvildige undersøgelser, som er udført af eksperter og akkrediterede laboratorier.