Gravide og børn

Miljøstyrelsen har udarbejdet en serie af råd til, hvordan du stiller skarpt på kemien i både din egen hverdag som gravid og på dit barns hverdag. Både i forhold til hvad dit barn reelt er udsat for, og hvordan du som forælder kan forholde dig til det.

De kemiske stoffer gør vores hverdag lettere, og heldigvis gør de fleste ingen skade. Men vi kender ikke alle effekter af de mange kemiske stoffer, vi kommer i kontakt med.

Vær særlig opmærksom

Fostre og små børn er mere følsomme over for kemiske stoffer end voksne, og selv en lille mængde kemikalier kan have stor virkning på de små. Derfor skal du være særlig opmærksom, når du er gravid, ammer og har små børn. Børn nøjes ikke med at kigge på verden. De rører ved den, sutter på den og bider i den. Derfor er de ekstra udsat for al den kemi, som også er en del af vores hverdag.

Køb miljømærkede og parfumefri produkter

Børnetøj, bleer og andre produkter mærket med Svanen eller Blomsten er fremstillet under hensyn til miljøet og med øgede krav til sundheden. Men miljømærkede produkter kan godt indeholde parfume, som kan give anledning til allergi, og du bør derfor så vidt muligt undgå parfumerede produkter til dit barn og dig selv, når du er gravid.
Se lister med miljømærkede produkter her

Brug vores tips

Læs mere i Miljøstyrelsens tips, som kan hjælpe dig til mere sikre og miljøvenlige valg.