Tips om hudblegemidler

Produkter til blegning af huden kan indeholde meget sundhedsskadelige stoffer som kviksølv, hydroquinon og binyrebarkhormoner, der er forbudt at anvende til hudblegning. Hvis du bruger produkter med disse stoffer over længere tid, udsætter du dig selv for en alvorlig sundhedsfare.

Cremer og sæber der markedsføres med at kunne blege huden kan indeholde meget sundhedsskadelige stoffer. Kviksølv, hydroquinon og binyrebarkhormoner er forbudt at anvende i hudblegeprodukter inden for EU. Desværre er stofferne ikke altid deklareret på produkternes indholdsdeklaration, så du kan ikke være sikker på at undgå dem ved at læse indholdsdeklarationen. Og selv om stofferne er forbudte til hudblegning, kan du stadig risikere at finde dem i produkter på det europæiske marked.

Tips om hudblegemidler

  1. Det er en god ide at undgå at bruge hudblegeprodukter i det hele taget.
  2. Hvis du mener, at du har brug for at blege et mindre hudområde, så tal med din læge.

Bruger du et hudblegemiddel der virker, er der en risiko for, at det indeholder et eller flere sundhedsskadelige og dermed ulovlige stoffer.

Læs mere om hudblegemidler

Læs mere om de skadelige stoffer, der kan findes i nogle hudblegemidler, og hvilken risici det indebærer at have kontakt med stofferne.

Liste over forbudte hudblegeprodukter fundet på det europæiske marked efter 2005 

Andre hjemmesider

Videncenter for Allergi

Pdf: SCCS opinion kojic acid