Hennatatoveringer

Midlertidige hennatatoveringer males i mørke farver på huden i diverse kunstneriske mønstre. Der er tale om tatoveringer, som forsvinder igen i løbet af nogle dage eller en uges tids.

Midlertidige hennatatoveringer males i mørke farver på huden i diverse kunstneriske mønstre. Der er tale om tatoveringer, som forsvinder igen i løbet af nogle dage eller en uges tids.

En hennatatovering kan umiddelbart virke som noget uproblematisk, da det jo ikke er en rigtig tatovering, der er blivende. Ikke desto mindre kan det at få en hennatatovering i visse situationer give en allergi, der er blivende, og som gør det risikabelt at farve hår fremover.

Hennatatoveringer er ikke egentlige tatoveringer, da de males på hudens overflade. Det er ikke selve hennaekstraktet, der anvendes til hennatatoveringen, der fremkalder allergien, men derimod det mørke farvestof PPD (para-phenylene diamine), der tilsættes for at forlænge holdbarheden og ændre farven af hennatatoveringen. PPD er stærkt allergifremkaldende for huden.

Det er ikke sikkert, du vil mærke, at du er blevet allergisk i første omgang, typisk reagerer huden først den næste gang, man bliver udsat for PPD, hvilket f.eks. kan være i forbindelse med hårfarve. PPD findes nemlig i en del hårfarver, og er du først blevet allergisk via en henna tatovering, kan du risikere en voldsom allergisk reaktion næste gang du farver hår.

Hennatatoveringer med PPD er ikke tilladt i EU. PPD er kun tilladt at bruge i hårfarver.

Tips om henna- og makeup tatoveringer

  • Hvis du vil være sikker på at undgå PPD allergi, så hold dig helt fra at få lavet en henna tatovering.

  • Har du allerede fået lavet en henna tatovering og har du reageret allergisk på denne tatovering, bør du helt afholde dig fra at farve hår.

  • Selv om du ikke har reageret allergisk på en henna tatovering, bør du være ekstra forsigtig med at farve hår. Du kan godt have fået allergien uden at have reageret.

Faktaark om sorte hennatatoveringer