Information om lovgivning til småhandlende

Hvordan tackler du kontakten til din leverandør, så du sikrer, at dine varer overholder kemikalielovgivningen? Hvordan får du starthjælp til kemikaliereglerne, og hvordan kan du selv teste dine varer?

Hvert år afslører Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion varer, der overtræder kemikalieloven. Der mangler måske ordentlig mærkning og deklaration eller der er brugt kemikalier, som ikke er tilladte.

Al erfaring viser, at det ofte er mangel på viden om reglerne og redskaber til selv at kontroller de varer, man handler med (egenkontrol), der fører til det ulovlige salg.

Denne side henvender sig til dig, der har en mindre virksomhed, og ønsker råd til hvordan du holder ajour med kemikalieloven. Du kan blandt andet få inspiration til, hvordan du arbejder målrettet med egenkontrol. Følg de fem råd nedenfor - og sæt blandt andet din egenkontrol i system.

Sæt dig ind i loven
Kemikalielovgivningen er omfattende, og kan stille en del krav til dig. Hvad siger loven eksempelvis om de varer, som du sælger, og om dit ansvar?
Du kan få starthjælp i sektionen Sæt dig ind i loven

Stil krav til din leverandør
Sørg for, at de varer og produkter du køber af din leverandør overholder kemikalieloven.
Få inspiration i sektionen Stil krav til leverandøren

Sørg for, at mærkningen er i orden
Der gælder forskellige regler for, hvordan varer med kemikalier skal mærkes. Nogle skal faremærkes, andre skal have en indholdsdeklaration.
Få inspiration til, hvordan du sikrer at mærkningen er korrekt i sektionen Sørg for at mærkningen er i orden

Kontroller dine varer 
Få inspiration til, hvordan du tester dine egne varer og til dialogen med analysefirmaerne.
Læs mere i sektionen Kontroller dine varer

Siden er opdateret 20. december 2020