Søg i databaser over kandidatlistestoffer

Her har vi samlet nogle databaser om kandidatlistestoffer i artikler, som er gode at starte med.

Bemærk, at databaserne ikke er udviklet til detailhandlen og dens leverandører. Der kan derfor være produkter og materialer, som ikke er relevante for detailhandlen. Når du går videre til en database, bliver du ført over på en anden hjemmeside.

Kemi i Kredsløbs database over kandidatlistestoffers anvendelse

Kemi i kredsløb har udviklet denne database, der gør det muligt at filtrere stoffer på EU’s kandidatliste ud fra materialetyper og brancher. Der er foretaget en grov inddeling i materialetyper, hvor stoffet oftest optræder: plast, metal, gummi, papir mm. Materialet træ er endnu ikke medtaget i databasen, men du kan finde det i andre databaser, nævnt her på siden. Databasen oplyser også, om stoffet optræder i det europæiske kemikalieagenturs (ECHA’s) eksempler på kandidatlistestoffer i artikler eller i Miljøstyrelsens database over kandidatlistestoffer i forbrugerprodukter. Databasen bliver opdateret, når der kommer nye stoffer på kandidatlisten.
Søg i databasen

Eksempel på søgning i KiK databasen

Vi bruger en indpakket pensel som eksempel: 

Penslen inklusiv emballage består af følgende materialer: Træ, metal, tekstil (penselhår), pap & papir og plast.

undefined

Se videoeksempel herunder, hvor vi søger i databasen efter kandidatlistestoffer i en af delartiklerne, som består af metal. Søgningen giver et resultat på 35 stoffer.

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies

 

Andre databaser

Her kan du finde flere detaljer om, hvor kandidatlistestoffer bruges. Disse data er baseret på anmeldelser til ECHA. Oplysningerne for hvert enkelt stof findes under ”Details” kolonnen.

Søg i databasen

SIN Listen (Substitute it Now!) er en database over kemikalier, der sandsynligvis vil blive forbudt eller begrænset inden for en nær fremtid. I SIN Listen kan man filtrere sin søgning på forskellige parametre. Det kan være på stoffets brug ”use” fx. i træ, metal, plast og gummi. Et andet filter kan være om stoffet optræder på kandidatlisten.

Søg i databasen