Spørgsmål og svar

Her har vi samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar. Du kan hente Miljøstyrelsens anbefalinger og tjekliste på denne side  

Ja, langt hen ad vejen er det tilstrækkeligt.

Som tatovør er du dog stadig ansvarlig for, at farven er sikker og ikke udgør en risiko for dem, der bliver tatoveret. Derfor er det en god idé at sørge for, at kunden fx kan få analyseresultater og sikkerhedsvurdering udleveret, hvis han eller hun gerne vil vide mere om tatoveringsfarvens sikkerhed.

Ifølge reglerne på tatoveringsområdet, skal du som tatovør sikre dig, at de farver, du bruger, ikke udgør en risiko for dem, der bliver tatoveret. Og ja, i tilfælde af grove forseelser kan du få en bøde. Det kan være svært for en tatovør at vurdere alle de kemiske detaljer, men hvis farverne overholder Miljøstyrelsens seks anbefalinger, er du hjulpet godt på vej.

Når du bestiller dine farver, kan du vedhæfte Miljøstyrelsens anbefalinger på engelsk og gøre opmærksom på, at du ønsker dem overholdt

Mange producenter er i dag allerede opmærksomme på Miljøstyrelsens anbefalinger. Når tatovører eller importører efterspørger farver, der følger anbefalingerne, er det med til at sætte yderligere skub i processen med at få lavet den nødvendige dokumentation.

Hvis du har fået en sikkerhedsvurdering udleveret, kan du som professionel tatovør tjekke, at den passer med det, der står på beholderen.

Hvis du vil være ekstra sikker, kan du en gang imellem få lavet en stikprøvekontrol på et laboratorium for at se, om ingredienserne i tatoveringsfarven stemmer overens med det, der står på beholderen.

Siden er opdateret 20. december 2020