Tidslinje tatoveringsregler

Læs mere her og bliv klogere på, hvordan processen omkring tatoveringsreglerne har været fra 2002 og frem til 2022. Miljøstyrelsen har samlet dokumentation for de faglige vurderinger, der er foretaget samt skitseret en tidslinje over processen.

Klik på de steder i teksten, der er markeret med fed skrift, så har du direkte adgang til dokumentationen. Hent tidslinjen i klikbart pdf-format.

Undersøgelse af farvestoffer i tatoveringsfarverKemiske stoffer i tatoveringfarverThink Before You InkTatoveringsfarverTatoveringsfarver

Det siger eksperterne

Førend EU begrænser og forbyder stoffer, så indsamles der omfattende data og undersøgelser at stofferne og de sundhedsrisici de kan medfører. Det omfatter bl.a. resultater fra internationalt anerkendte og validerede testmetoder, som så vurderes af mere end 100 uafhængige eksperter.

Hvad er RAC

RAC står for ”Committee for Risk Assessment”  Det er en videnskabelig komité, som foretager risikovurderinger af kemikalier for den menneskelige sundhed og miljøet. Eksperterne i komitéen er uafhængige og udpeges af ECHA.

Hvad er SEAC

SEAC står for ”Committee for Socio-Economic Analysis” Det er en videnskabelig komité, som foretager vurderinger af samfundsøkonomiske konsekvenser af mulige lovgivningsinitiativer på kemikalieområdet. Eksperterne i komitéen er uafhængige og udpeges af ECHA.