Det bør du vide

Som tatovør er det vigtigt at sikre dine kunder en god oplevelse. Det betyder blandt andet, at du skal være opmærksom på kun at købe og bruge sikre tatoveringsfarver. Det gælder uanset om du køber dem hos en importør eller selv importerer.

Tattos på den sikre side

Næsten 15 procent af EU’s befolkning har en tatovering, men der findes ingen EU-regler for, hvilke kemiske stoffer tatoveringsfarverne må indeholde. 

Her på tjekfarverne.dk finder du anbefalingerne og tjeklisten om sikre tatoveringsfarver samlet et sted. Hent dem og brug dem, når du bestiller farver og hvis du vil signalere, at hos dig får kunden en tattoo med tjek på farverne. Vi har samlet dokumenterne her. 

Hvad er problemet?

Tatoveringsfarver indeholder mange kemiske stoffer. Nogle af dem er problematiske og kan give irritation, allergilignende reaktioner, infektioner og i værste fald være kræftfremkaldende. Det skader i første række kunden og i anden række din forretning og hele tattoo-branchen. 

Strategi for sikre tatoveringsfarver

Tatovørbranchen var i 2016 med til at præge en dansk tatoveringsstrategi, som skulle sikre størst mulig effekt i forhold til at der kun bruges sikre farver.  Resultatet blev blandt andet et dialogforum mellem tatovører og relevante myndigheder. 
Læs den nationale strategi  

For at øge trygheden for dig og diner kunder, har MST sammen med distributører og tatovører udarbejdet et informationsark, som de danske distributører har indvilliget i at fremsende sammen med tatoveringsfarverne. Hent informationsarket

Hvad siger kunderne?

Vores analyser har vist, at dine kunder sjældent er opmærksomme på, om farverne er sikre eller ej. Det lægger et ekstra ansvar på dine skuldre som tatovør, for det er i høj grad op til dig at sikre, at tatoveringsfarverne bliver til glæde og ikke bekymring. Vil du vide om vores kommunikation med dine kunder, kan du se på  hjemmesiden Think Before You Ink , som du også kan henvise dine kunder til. 

 

 

Gæstetatovører

Husk, at Miljøstyrelsens anbefalinger også gælder for de gæstetatovører, som du har på besøg. 

Få besked om farlige tatoveringsfarver