Det bør du vide

Som tatovør er det vigtigt at sikre dine kunder en god oplevelse. Det betyder blandt andet, at du skal være opmærksom på kun at købe og bruge sikre tatoveringsfarver. Det gælder uanset om du køber dem hos en importør eller selv importerer.

Næsten 15 procent af EU’s befolkning har en tatovering, og gennem de sidste årtier er antallet af personer, der har en tatovering, stedet.  Det er særligt unge, der får tatoveringer.

EU-kommissionen har sommeren 2020 vedtaget nye regler for kemiske stoffer i tatoveringsfarver, og reglerne finder anvendelse fra den 4. januar 2022 (forbuddet mod Pigment Blue 15:3 og Pigment Green 7 finder dog først anvendelse d. 4. januar 2023). Her begrænses mere end 4000 problematiske kemiske stoffer i blæk til tatoveringer og permanent make-up. Samtidigt skal blækket også mærkes efter de nye regler. Læs mere

Indtil reglerne finder anvendelse, kan du bruge du bruge Miljøstyrelsens tjekliste og anbefalinger. Husk, at Miljøstyrelsens anbefalinger også gælder for de gæstetatovører, som du har på besøg. 

Her på tjekfarverne.dk finder du anbefalingerne og tjeklisten om sikre tatoveringsfarver samlet et sted. Hent dem og brug dem, når du bestiller farver og hvis du vil signalere, at hos dig får kunden en tattoo med tjek på farverne. Vi har samlet dokumenterne her. 

Hvad er problemet?

Tatoveringsfarver indeholder mange kemiske stoffer. Nogle af dem er problematiske og kan give irritation, allergilignende reaktioner, infektioner og i værste fald være kræftfremkaldende. Det skader i første række kunden og i anden række din forretning og hele tattoo-branchen. 

For at øge trygheden for dig og diner kunder, har MST sammen med distributører og tatovører udarbejdet et informationsark, som de danske distributører har indvilliget i at fremsende sammen med tatoveringsfarverne. Indtil de nye EU-regler finder anvendelse fra den 4. januar 2022, kan du hente og bruge dette informationsark .

Hvad siger kunderne?

Vores analyser har vist, at dine kunder sjældent er opmærksomme på, om farverne er sikre eller ej. Det lægger et ekstra ansvar på dine skuldre som tatovør, for det er i høj grad op til dig at sikre, at tatoveringsfarverne bliver til glæde og ikke bekymring. Vil du vide om vores kommunikation med dine kunder, kan du se på  hjemmesiden Think Before You Ink , som du også kan henvise dine kunder til. 

 

Siden er opdateret den 19. april 2021

Nye regler: Forbud mod mere end 4000 stoffer i tatovering og permanent make-up

Den 4. januar 2022 forbydes mere end 4000 problematiske kemiske stoffer i blæk til tatoveringer og permanent make-up. Samtidigt skal blækket også mærkes efter nye regler.

Få besked om farlige tatoveringsfarver