Links til EU-Kommissionens sider om kosmetik

Kosmetik er totalharmoniseret i EU. Det betyder, at alle EU-lande har de samme regler. Al regulering af kosmetikreglerne foregår i EU, og Miljøstyrelsen deltager i en række arbejdsgrupper sammen med de øvrige medlemsstater. Det er en god ide at man som virksomhed orienterer sig på Kommissionens hjemmesider, da der bl.a. findes en række vejledninger og nyheder

Kommissionens side om kosmetik

Her har du adgang til alle tekster vedrørende lovgivning, vejledninger mm. Vær også opmærksom på at der i bunden af siden er en nyhedsrubrik og en rubrik for offentlige høringer af nye reguleringsforslag.

Fra forsiden er der adgang til en række undersider. For at du kan finde dem hurtigere er her en liste over direkte links til Kommissions sider, der er vigtige at kende til som virksomhed.

CPNP - notificeringsportalen

CosIng - database med kosmetiske ingredienser

Information om alvorlige, uønskede virkninger

Vejledninger og anbefalinger[MBNH3] om kosmetiske produkter, herunder mærkning af deklarationspligtige parfumestoffer, mærkning af holdbarhedstid og mærkning af hårfarveprodukter.

Solbeskyttelsesprodukter , herunder anbefalinger om markedsføring og dokumentation for effekt af produkterne samt link videre til Kommissionens kampagne om solbeskyttelse.

Borderline-produkter, herunder vejledninger i afgrænsning mellem de forskellige regelsæt og den nyeste version af borderlinemanualen.

Nanomaterialer i kosmetik

EUs Videnskabelige komite for Forbrugersikkerhed, SCCS  og direkte links til  opinions i høring .

Liste over forbudte CMR-stoffer, fra 1. december 2010

Siden er opdateret 20. december 2020