Fakta om lopper og loppemidler

Lopper på kat eller hund er vanskelige at undgå helt. Det er vigtigt, at bekæmpe lopperne, da de meget hurtigt kan spredes og opformeres.

Loppefaktaark1170x400

Én hunloppe lægger 10-25 æg om dagen, og det kan på to måneder blive til cirka 20.000 voksne lopper. I Danmark er hundelopper sjældne, så det er oftest kattelopper, der angriber både hunde og katte. Lopper kan også suge blod fra mennesker, men de lægger kun æg i dyrenes pels.

Lopper kan overføre bændelorm til både hunde og katte, og begge dyr kan desuden blive allergiske over for loppebid.

Du kan både få loppemidler, der bekæmper voksne lopper og midler, der forebygger ved at forhindre opformeringen af lopper. Spørg din dyrlæge eller på apoteket, hvis du er i tvivl om, hvilket middel der er bedst i den konkrete situation. Brug altid midlerne med omtanke.

Hvis dyret klør sig meget voldsomt og eventuelt får små sår, skal man være opmærksom på, at både hunde og katte kan blive allergiske over for loppebid. Tal med dyrlægen om dette.

Godkendte loppemidler

Det er Lægemiddelstyrelsen, som godkender produkter til bekæmpelse af lopper og flåter på husdyr. Du kan finde mere information samt oversigt over godkendte loppemidler i Danmark på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Vær opmærksom på, at visse midler ikke tåles af katte og derfor ikke er godkendt til katte, og at visse midler kun er godkendt til brug i dyrenes omgivelser, og altså ikke må påføres dyrene direkte. Vær også opmærksom på, at hvalpe under tre måneder, killinger og syge dyr ikke bør behandles med et loppemiddel, før man har kontaktet dyrlægen. Læs brugsanvisningen nøje før brug og husk, at overdreven brug ikke virker bedre og i værste fald kan forgifte dyret.

Links til andre hjemmesider omkring lopper og loppemidler:

Lægemiddelstyrelsen: www.laegemiddelstyrelsen.dk

www.dyrlaegevagten.dk
Skriver om bekæmpelse af lopper hos hund og kat, og har et nyhedsbrev, man kan tilmelde sig.

www.netdyredoktor.dk
Skriver om bekæmpelse af lopper hos hund og kat, og har et nyhedsbrev, man kan tilmelde sig.