Maling og træbeskyttelse

En del malinger og olier til træ skal ikke godkendes som træbeskyttelsesmidler – selv om de kan have et lavt indhold af svampedræbende kemikalier til at konservere selve malingen. Kun midler, der er beregnet til at bekæmpe svamp eller skadedyr i træ, skal godkendes som træbeskyttelsesmidler.

Under den gamle danske godkendelsesordning for bekæmpelsesmidler skulle træbeskyttelsesmidler, der bekæmper svampe, som ikke ødelægger træet, men blot misfarver det, ikke skal godkendes som træbeskyttelsesmidler. Men biociddirektivet har ændret på dette og i takt med at aktivstofferne bliver vurderet og godkendt under biociddirektivet vil alle midler, der bekæmper svamp i træ – uanset hvilken type svamp – skulle godkendes af Miljøstyrelsen inden de må sælges i Danmark.

De svampedræbende midler som bruges til at konservere selve malingen i dåsen eller til at konservere malingen, når den er påført, skal fremover også godkendes af Miljøstyrelsen. Dette vil ligeledes ske i takt med at aktivstofferne er blevet vurderet i EU og disse produkttyper (konserveringsmidler) bliver omfattet af biociddirektivet.

Læs mere om biocider her .