Danmarks Natur

Her kan du finde 216 eksempler på dansk natur - både den sjældne og den velkendte og du kan læse om, hvor du kan opleve alle de mange dyr, planter, naturtyper, sten osv. Disse eksempler på fantastisk natur blev udpeget til Danmarks Naturkanon i 2009.

Om denne side

I 2009 blev der lavet en Kanon om Danmarks natur bestående af 216 eksempler på dansk natur. De 216 eksempler på dansk natur blev udvalgt af 11 faglige eksperter og fem borgere. Disse eksempler på dyr, planter og naturtyper er her omdannet til undervisningsmateriale som kan bruges i skolerne.

Danmarks nye Naturkanon

I 2016 besluttede den daværende regering at opdatere Danmarks Naturkanon med det formål at invitere flere danskere ud i naturen. I november 2018 blev den nye Naturkanon offentliggjort. Den nye naturkanons fokus er på 15 natursteder i Danmark, der har noget helt særligt der gør stederne til en oplevelse at besøge. Alle har kunnet byde ind med forslag til, hvilke natursteder der skulle udgøre Danmarks nye Naturkanon. Du kan se Danmarks nye Naturkanon her: naturkanon.dk

 

Mere undervisningsmateriale

"Kanon Natur"-hæfterne sætter fokus på oplevelser, undersøgelser af og læring i Danmarks forunderlige natur. Materialet henvender sig til mellemtrinet.

Se også undervisningsmateriale til de større børn og unge på www.eigilholm.dk