Forberedelse
Som jagtprøveaspirant er der nogle vigtige ting, du skal huske, før du kan gå op til jagtprøve. Du kan finde en huskeliste til jagtprøven her:
Huskelisten
Omkring 6.000 personer tilmelder sig hvert år jagtprøver. Langt de fleste har taget et jagttegnskursus, der arrangeres af aftenskoler og oplysningsforbund. Man kan også gennemføre jagttegnskurset selvstændigt. Dette forudsætter, at du modtager det obligatoriske undervisningsforløb af en godkendt jagttegnskursuslærer, som herefter indstiller dig til jagtprøven. Du kan læse mere om kravene til jagttegnsundervisningen her.
Selvom der gennem året løbende kan ske ændringer i lovgivningen, skal man ikke være bekymret for jagtprøvens pensum. Det er sådan, at ændringer i lovgivningen, som er foretaget frem til 1. juli, tidligst kan fremgå af spørgsmål til jagtprøven den efterfølgende forårssæson. Lovændringer efter den 1. juli kan tidligst fremgå af spørgsmål til jagtprøven til forårssæson, som ligger ca. 1½ år efter. Med baggrund i dette kan der til enhver tid undervises i gældende lovgivning.
Miljøstyrelsen holder hvert år et møde med Jagttegnslærerforeningen i Danmark og udbydere af undervisningsmateriale (Danmarks Jægerforbund, Jagtquiz og Institut for jagt) for at kvalitetssikre jagtprøvens skriftlige del. Miljøstyrelsen udarbejder alene jagtprøvens spørgsmål i henhold til vejledningen og er ikke ansvarlig for indholdet i det udbudte undervisningsmateriale (se ovenstående Vejledning til skriftlig jagtprøve og jagttegnsundervisning). For yderligere information om det udbudte undervisningsmateriale henvises til nedenstående:
www.jagtprøven.dk
www.institutforjagt.dk/
www.jagtquiz.dk
Du kan også læse mere om jagttegnslærerforeningen her: www.jagttegnslaererforeningenidanmark.dk
Eller om Danmarks Jægerforbund: www.jaegerforbundet.dk