Haglskydeprøve

Senest opdateret den 06-08-2020

Har du taget jagttegn i 2014 eller senere, skal du bestå en haglskydeprøve, før du må gå på jagt med glatløbet haglgevær. Man kan tilmelde sig en haglskydeprøve, når man har bestået jagtprøven. Haglskydeprøver afholdes af Danmarks Jægerforbund for Miljøstyrelsen. Tid og sted for haglskydeprøver fremgår af Mit jagttegn samt her på siden under Jagtens prøver.

Før prøven

Skal du indbetale et prøvegebyr på 200,00 kroner og tilmelde dig en haglskydeprøve. Betaling og tilmelding sker på Mit jagttegn.

Du kan læse mere i "Huskeliste til haglskydeprøven", som du kan finde på filoversigten øverst i højre side.

Til prøven

Til prøven skal du fremvise gyldigt jagttegn og fotolegitimation, medbringe våben og den fornødne flugtskydningsammunition. Det vil sige patroner med haglstørrelse 7 - 9 og en haglladning på maksimalt 28 gram. Yderligere oplysninger om haglskydeprøven fås hos Danmarks Jægerforbund på tlf.: 88 88 75 00.

For at bestå prøven

For at bestå haglskydeprøven skal der afgives skud til seks højreduer, seks venstreduer og seks bagduer. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Der må maksimalt anvendes 18 patroner til prøven. Nærmere detaljer om den praktiske prøve er defineret i "Instruks for haglskydeprøve" (find filen øverst i højre side).