Haglskydeprøve

Senest opdateret den 22-03-2021

Har du taget jagttegn i 2014 eller senere, skal du bestå en haglskydeprøve, før du må gå på jagt med glatløbet haglgevær. Man kan tilmelde sig en haglskydeprøve, når man har bestået jagtprøven. Haglskydeprøver afholdes af Danmarks Jægerforbund for Miljøstyrelsen. Tid og sted for haglskydeprøver fremgår af Mit jagttegn samt her på siden under Jagtens prøver.

Før prøven

Skal du indbetale et prøvegebyr på 200,00 kroner og tilmelde dig en haglskydeprøve. Betaling og tilmelding sker på Mit jagttegn.

Du kan læse mere i "Huskeliste til haglskydeprøven", som du kan finde på filoversigten i boksen "Har du husket...".

Til prøven

Til prøven skal du fremvise gyldigt jagttegn og fotolegitimation, medbringe våben og den fornødne flugtskydningsammunition. Det vil sige patroner med haglstørrelse 7 - 9 og en haglladning på maksimalt 28 gram. Yderligere oplysninger om haglskydeprøven fås hos Danmarks Jægerforbund på tlf.: 88 88 75 00.

For at bestå prøven

Til haglskydeprøven afgives op til seks skud til højreduer, seks skud til venstreduer og seks skud til bagduer. Der må derfor maksimalt anvendes 18 patroner til prøven. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Nærmere detaljer om den praktiske prøve er defineret i "Instruks for haglskydeprøve" (find filen i boksen "Har du husket...").