Vejledning om miljøgodkendelse på husdyrområdet

Miljøstyrelsen vejleder om reglerne for miljøgodkendelse af husdyrbrug, kommunernes tilsyn med husdyrbrug, anmeldeordninger samt øvrige forhold omkring hold af husdyr og opbevaring og anvendelse af husdyrgødning.

Husdyrvejledningen

Miljøstyrelsens husdyrvejledning henvender sig til kommunale sagsbehandlere, landbrugskonsulenter og landmænd og er opbygget med inspiration fra Wikipedia. Vejledningen er elektronisk og omfatter de emner, som er indeholdt i de centrale bekendtgørelser, som regulerer hold af husdyr samt opbevaring og anvendelse af husdyrgødning. Vejledningen vedrører regler, gældende fra 1. august 2017. 

Husdyrhelpdesken

Miljøstyrelsens Husdyrhelpdesk henvender sig til kommunale sagsbehandlere som kan stille spørgsmål af principiel karakter til Miljøstyrelsen.

Det er nu muligt at søge i offentliggjorte spørgsmål og svar angående ny husdyrregulering og skrive til helpdesken via dette link.

Du kan stadig tilgå helpdesksvar fra spørgsmål angående de tidligere regler (før 1. august 2017) her.

Husdyrfonen

Husdyrfonen er for kommunale sagsbehandlere og kan anvendes til at få afklaret hurtige spørgsmål, som ikke har principiel karakter. Husdyrfonen betjenes af Miljøstyrelsens fagmedarbejdere og jurister og skal betragtes som et supplement til den skriftlige vejledning.

Wikivejledning (før 1. august 2017)

Det er muligt at tilgå wikivejledningen, der vejleder om reglerne før lovændringerne den 1. august 2017. Dette kan være relevant for igangværende sager som efter 1. august 2017 skal afgøres efter de tidligere regler. Det kan også være relevant at kunne dokumentere den tidligere praksis overfor landmænd og konsulenter mv. i konkrete sager eller i forbindelse med miljøtilsyn.

Husdyrfonen

Husdyrfonen kan kontaktes på:
72 54 44 44
fra kl. 10 - 12 alle hverdage