Søg om miljøgodkendelse på nettet

Nu bliver det muligt for virksomheder at ansøge om miljøgodkendelse på nettet. Den nye
mulighed ændrer ikke i lovgivningen på området og det er frivilligt for virksomhederne at bruge systemet. Virksomheden får adgang via virk.dk og ved hjælp af digital signatur.

Nu bliver det muligt for virksomheder at ansøge om miljøgodkendelse på nettet. Den nye mulighed ændrer ikke i lovgivningen på området og det er frivilligt for virksomhederne at bruge systemet. Virksomheden får adgang via virk.dk og ved hjælp af digital signatur. Når virksomheden har udfyldt en ansøgning på nettet, vil den blive sendt til kommunen og evt. miljøcentret i en e-mail. Herefter er proceduren den samme som hidtil.

Kommunerne og miljøcentrene har ikke adgang til at rette i virksomhedernes ansøgninger i systemet, men kan på lige fod med virksomhederne logge på med en digital signatur og se ansøgningerne.

Det vil på et tidspunkt blive et krav, at virksomhederne skal anvende ansøgningssystemet. Kommunerne anbefales derfor allerede nu at opfordre virksomheder til at anvende det. P.t. arbejdes der på at tilpasse og gøre systemet mere brugervenligt, og forbedringsforslag kan sendes til . Skriv ”Input til industri-ansøgningssystemet” i emnefeltet.