Regeringen har lanceret vækstplan for fødevarerhvervet

Vækstplanen indeholder 34 konkrete initiativer, som skal bidrage til at skabe øget vækst, beskæftigelse og bedre eksportmuligheder for danske virksomheder inden for fødevareområdet.

Regeringen har i december 2013 lanceret Vækstplan for fødevarer . Planen indeholder 34 konkrete initiativer, som skal bidrage til at skabe øget vækst, beskæftigelse og bedre eksportmuligheder for danske virksomheder inden for fødevareområdet.

Der er også initiativer inden for miljøområdet, bl.a. om ressourceeffektivitet, hvor vandforbrug og madspild er væsentlige emner. Andre initiativer handler om enklere og hurtigere miljøregulering. Anvendelsen af rummelige og fremtidssikrede miljøgodkendelser skal fremmes, herunder at der reguleres på udledningsgrænser og ikke på produktionslofter – det kan give virksomhederne et incitament til at tænke i miljø- og ressourceeffektive teknologier.

På visse områder kommer der branchebekendtgørelser, som skal erstatte de individuelle miljøgodkendelser. På husdyrområdet vil omregningsfaktoren for dyreenheder blive opdateret, så landbrugets evne til foderoptimering udnyttes.