E-læring

Nu kan du få viden om grønne offentlige indkøb gennem e-læringsværktøjet - "Guide til grønne indkøb" - og gennem nationale uddannelsesforløb. Læs med her og bliv klar til købe grønt!

Grønne indkøb i det offentlige

Guide til grønne offentlige indkøb

Formålet med e-læringen " Guide til grønne offentlige indkøb " (2013) er at give offentlige indkøbere og andre interesserede en grundlæggende forståelse af grønne indkøb. Herunder hvordan man kan inddrage miljø- og energikrav, når der købes ind, og hvilke metoder, man kan bruge, for at gøre indkøbene mere grønne og innovative.

Guiden giver en introduktion til grønne offentlige indkøb herunder potentialer, roller og indkøbsproces. På fire udvalgte områder – IT, transport, fødevarer og byggeri – kan man finde konkrete bud på, hvilke overvejelser der er relevante at gøre sig for at sikre grønne indkøb.

Det tager mellem 15 og 60 minutter at gennemføre guiden alt afhængig af, hvor dybt ind i materialet du bevæger dig. Til sidst i guiden kan du tage en test og se, om du er blevet klogere på grønne offentlige indkøb.

E-læring i grønne indkøb

Få mere viden om grønne indkøb i e-læringsværktøjet "Guide til grønne offentlige indkøb"

Undervisningsmateriale i grønne offentlige indkøb

Undervisningsmaterialet er frit tilgængeligt for alle. Nedenfor kan du downloade undervisningsmaterialerne i form af præsentationer og øvelser, undervisningsmanual og faktadokument, der kan anvendes på kurser for offentlige indkøbere.

PowerPoint præsentation om grønne offentlige indkøb

Undervisningsmanual  (undervisningsmetode, tips til underviseren og øvelser)

Fakta dokument  (baggrund til præsentationen)

Øvelse - afprøv metoder i grønne indkøb