Den daværende miljøminister nedsatte et Tekstilaffaldspartnerskab i 2021 med et ønske om at udvikle og afsøge forskellige muligheder og løsninger inden for både indsamling og behandling af tekstilaffald samt genanvendelsesteknologier og afsætningsmuligheder.
Partnerskabet består af en række kommuner og virksomheder inden for affaldssektoren samt start-ups med specialviden inden for tekstilområdet. Partnerskabet mellem virksomhederne og kommunerne bidrager til at udvikle området og skabe viden på et marked, som vil vokse hurtigt, når Danmark d. 1. juli 2023 skal i gang med at indsamle tekstilaffald. Og endnu mere, når det fra d. 1. januar 2025 bliver et krav for alle medlemslande i EU at udsortere tekstilaffald.
Foruden de nævnte aktører består partnerskabet også af en styregruppe og et advisory board.
Partnerne mødes månedligt i arbejdet med udførsel af nedsatte aktiviteter under partnerskabet.
Pilotprojekter
For at sætte skub i udviklingen er der under Tekstilaffaldspartnerskabet igangsat tre pilotprojekter. Disse projekter samler partnere på tværs af værdikæden og har til formål at tilvejebringe viden på tekstilaffaldsområdet, så Danmark kan komme bedst muligt fra start, når den særskilte, husstandsnær indsamling af tekstilaffald træder i kraft den 1. juli 2023.